Voda u Srebrenici mikrobiološki zagađena - nije za piće

Srna
Foto: Ilustracija

SREBRENICA- Voda iz srebreničkog vodovoda "Zeleni Jadar" je mikrobiološki zagađena i nije za piće, saopšteno je danas iz Službe civilne zaštite opštine Srebrenica.

Stanovništvo i potrošači obaviješteni su i upozoreni da ne koriste vodu iz gradskog vodovoda.

"Prema Izvještaju Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, Regionalni centar Zvornik, utvrđeno je da je voda iz srebreničkog vodovoda sa aspekta mikrobioloških parametara neispravna zbog prisustva indikatora starog fekalnog zagađenja i nije za konzumiranje", navedeno je u saopštenju.

Miloš Milovanović, vršilac dužnosti direktora srebreničkog Komunalnog preduzeća "Polet", koje gazduje ovim vodovodom, rekao je Srni da su u prethodna dva dana preduzete sve propisane mjere kako bi ovaj problem bio riješen.

"Stanovništvo i ostale potrošače obavijestili smo da vodu treba prokuvavati prije korištenja. Juče smo izvršili ispiranje rezervoara i vodovodnog sistema, te prema dobijenim uputstvima obavili pojačano hlorisanje i danas očekujemo rezultate analize novih uzoraka vode koji su uzeti", rekao je Milovanović.

On je istakao da je do ovog problema došlo usljed suše i minimalnog dotoka vode na vodozahvat srebreničkog vodovoda, te visoke temperature.

Milovanović je izrazio očekivanje da će novi rezultati analize vode biti uredni, a ukoliko to ne bude, biće prinuđeni da u cisternama snabdijevaju stanovništvo vodom iz susjednog Bratunca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana