Уједињена Српска: Град без буџета је град без будућности

Срна
Foto: Википедија

БИЈЕЉИНА- Градски одбор Уједињене Српске Бијељина упозорио је данас да градоначелник Љубиша Петровић за 100 дана рада није предложио ниједну кључну одлуку и да је успоравањем рада локалне скупштине довео у опасност динамику реализације капиталних пројеката и функционисања града у пуном капацитету.

"Новчана помоћ пољопривредницима који трпе штету због пандемије, помоћ привредницима, новчана помоћ родитељима чија дјеца иду у приватне вртиће, повећање издвајања за превоз ученика, субвенције за запошљавање младих само су неки од амандмана који нису ни разматрани јер их је Петровић назвао крађом и тиме је ова давања одгодио на неодређено вријеме, на штету грађана Бијељине", саопштено је из Градског одбора Уједињене Српске.

Из Уједињене Српске истичу да кандидовање, па на самој сједници скидање са дневног реда Скупштине града Приједлога буџета за ову годину, показује неозбиљност и незрелост Петровићевих поступака, а начин на који је то урадио указује да није спреман да доноси одлуке и преузима одговорност и да "политичко калкулисање ставља испред интереса грађана".

"Петровићеве изјаве како, наводно, скупштинска већина жели амандманима злоупотријебити буџет, а да их није ни саслушао, дубоко су увредљиве и политикантске", истиче се у саопштењу и оцјењује да је град без буџета - град без будућности.

Према оцјени Градског одбора Уједињене Српске Бијељина, гази норме уљудног понашања саопштење које је прво објављено уз потпис Градске управе, а потом преко ноћи преименовано у саопштење градоначелника, у којем се одборници Коалиције "Договор за Бијељину" називају особама без образа и карактера, без морала, части и поштења.

"Осим што представљају увреду, стварају и оправдан страх да неискуство Петровића може водити ка озбиљној злоупотреби функције челног човјека Управе града у сврху сијања подјела међу грађанима, а све у сврху личне политичке промоције", закључуј есе у саопштењу.

Градоначелник Бијељине Љубиша Петровић је у сриједу, 3. марта, повукао са дневног реда Скупштине града Приједлог буџета за ову годину, након чега је скупштинска већина скинула и приједлоге програма из области комуналне потрошње, који зависе од буџетског оквира, чему се градоначелник противио уз образложење да ће то изазвати проблеме у раду одјељења Градске управе.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана