Ujedinjena Srpska: Grad bez budžeta je grad bez budućnosti

Srna
Foto: Vikipedija

BIJELjINA- Gradski odbor Ujedinjene Srpske Bijeljina upozorio je danas da gradonačelnik Ljubiša Petrović za 100 dana rada nije predložio nijednu ključnu odluku i da je usporavanjem rada lokalne skupštine doveo u opasnost dinamiku realizacije kapitalnih projekata i funkcionisanja grada u punom kapacitetu.

"Novčana pomoć poljoprivrednicima koji trpe štetu zbog pandemije, pomoć privrednicima, novčana pomoć roditeljima čija djeca idu u privatne vrtiće, povećanje izdvajanja za prevoz učenika, subvencije za zapošljavanje mladih samo su neki od amandmana koji nisu ni razmatrani jer ih je Petrović nazvao krađom i time je ova davanja odgodio na neodređeno vrijeme, na štetu građana Bijeljine", saopšteno je iz Gradskog odbora Ujedinjene Srpske.

Iz Ujedinjene Srpske ističu da kandidovanje, pa na samoj sjednici skidanje sa dnevnog reda Skupštine grada Prijedloga budžeta za ovu godinu, pokazuje neozbiljnost i nezrelost Petrovićevih postupaka, a način na koji je to uradio ukazuje da nije spreman da donosi odluke i preuzima odgovornost i da "političko kalkulisanje stavlja ispred interesa građana".

"Petrovićeve izjave kako, navodno, skupštinska većina želi amandmanima zloupotrijebiti budžet, a da ih nije ni saslušao, duboko su uvredljive i politikantske", ističe se u saopštenju i ocjenjuje da je grad bez budžeta - grad bez budućnosti.

Prema ocjeni Gradskog odbora Ujedinjene Srpske Bijeljina, gazi norme uljudnog ponašanja saopštenje koje je prvo objavljeno uz potpis Gradske uprave, a potom preko noći preimenovano u saopštenje gradonačelnika, u kojem se odbornici Koalicije "Dogovor za Bijeljinu" nazivaju osobama bez obraza i karaktera, bez morala, časti i poštenja.

"Osim što predstavljaju uvredu, stvaraju i opravdan strah da neiskustvo Petrovića može voditi ka ozbiljnoj zloupotrebi funkcije čelnog čovjeka Uprave grada u svrhu sijanja podjela među građanima, a sve u svrhu lične političke promocije", zaključuj ese u saopštenju.

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović je u srijedu, 3. marta, povukao sa dnevnog reda Skupštine grada Prijedlog budžeta za ovu godinu, nakon čega je skupštinska većina skinula i prijedloge programa iz oblasti komunalne potrošnje, koji zavise od budžetskog okvira, čemu se gradonačelnik protivio uz obrazloženje da će to izazvati probleme u radu odjeljenja Gradske uprave.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana