Ученици Техничке школе "Михајло Пупин" из Бијељине школске витрине напунили медаљама

Љиљана Алексић
Ученици Техничке школе "Михајло Пупин" из Бијељине школске витрине напунили медаљама

БИЈЕЉИНА - Ученици Техничке школе "Михајло Пупин" из Бијељине школске витрине напунили су бројним медаљама и пехарима које су освојили на разним републичким и међународним такмичењима, због чега су, како истиче руководство ове образовне установе, понос школе, али и града.

Посљедње медаље у школу су донијели ученик Никола Лакић, који је на Другој балканској олимпијади из физике освојио бронзану медаљу и Страхиња Продановић, који је заузео прво мјесто на републичком такмичењу, такође из физике. Никола каже да му је сам пласман на Олимпијаду био најтежи корак.

- Ови ми је прво учешће на такмичењу међународног типа, а било је 50 такмичара из 12 земаља. То је за мене једно драгоцијено и лијепо искуство - прича Лакић. Истиче да се такмичење због вируса корона одвијало онлајн.

- Свака земља је радила из једног града, а нас четворо смо учествовали из Сарајева. Задатке смо радили четири сата, а онда су их вође тима слале организаторима у Румунију - рекао је Никола, који каже да су такмичења било уживо и онлајн, прилика и за склапање пријатељстава.

Истиче да је физика за многе ученике један од најтежих предмета, а за њега љубав, која је почела у најранијем дјетињству.

- Први пут сам се почео такмичити у деветом разреду основне школе и тада сам освојио треће мјесто на републичком такмичењу, што ми је и најдража награда до сада. Физику могу сви да науче, само је битно колико ко има жеље и времена. Ако смо спремни да идемо до неког циља, онда није ништа тешко - каже Никола.

Његов школски друг Страхиња Продановић запажене резултате из области физике, али и математике, оставио је на бројним такмичењима у Српској и БиХ, а посљедњу медаљу донио је са републичког такмичења из физике.

- Због актуелне епидемиолошке ситуације радили смо у онлајн формату. Свако је радио задатке од куће. Освојио сам највећи број бодова у својој конкуренцији заједно са Николом - испричао је Страхиња, који се у слободно вријеме бави писањем и учествује на литерарним конкурсима.

У школи су поносни на резултате који ученици постижу на којим год такмичењима учествују.

- Ученици наше школе су препознатљиви по својим резултатима и успјесима. Ова два ученика су јако талентована, похађају смјер рачунарства и информатике. Они су понос школе и града - рекао је директор Техничке школе "Михајло Пупин" Миленко Максимовић додајући да школа подржава талентоване ученике и прати их кроз цјелокупно образовање.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана