У суботу пети "Фестивал коба(ј)сице" у Босанском Петровцу

М. Л.
У суботу пети "Фестивал коба(ј)сице" у Босанском Петровцу

БАЊАЛУКА - Удружење грађана "Рурални развој" и Општа пољопривредна задруга “Екорурал” из Дринића организоваће у суботу пети по реду "Фестивал коба(ј)сице", који ће бити одржан у селу Бравско код Босанског Петровца.

Како је најављено из овог удружења, централни догађај је као и свих година до сада, оцјена квалитета готових сухомеснатих производа, а манифестација ће бити попраћена низом других садржаја. Сам догађај биће одржан у просторијама Мјесне заједнице Бравско, а достава узорака кобасица за оцјењивање биће могућа до 14 часова.

Иначе, ове године се обиљежава мали јубилеј, односно пета година заредом како се одржава ова манифестација, па се очекује велики број посјетилаца.

- Учествују такмичари из БиХ и других земаља региона. Удружење има мисију афирмације руралних подручја у свим сегментима. Најбољи начин за то је одржавање традиције и јачање идентитета - рекли су из Удружења "Рурални развој" и позвали све заинтересоване, а посебно гурмане, да у суботу дођу у Бравско, пробају специјалитете и уживају у програму “Фестивала коба(ј)сице”.

 

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана