U subotu peti "Festival koba(j)sice" u Bosanskom Petrovcu

M. L.
U subotu peti "Festival koba(j)sice" u Bosanskom Petrovcu

BANjALUKA - Udruženje građana "Ruralni razvoj" i Opšta poljoprivredna zadruga “Ekorural” iz Drinića organizovaće u subotu peti po redu "Festival koba(j)sice", koji će biti održan u selu Bravsko kod Bosanskog Petrovca.

Kako je najavljeno iz ovog udruženja, centralni događaj je kao i svih godina do sada, ocjena kvaliteta gotovih suhomesnatih proizvoda, a manifestacija će biti popraćena nizom drugih sadržaja. Sam događaj biće održan u prostorijama Mjesne zajednice Bravsko, a dostava uzoraka kobasica za ocjenjivanje biće moguća do 14 časova.

Inače, ove godine se obilježava mali jubilej, odnosno peta godina zaredom kako se održava ova manifestacija, pa se očekuje veliki broj posjetilaca.

- Učestvuju takmičari iz BiH i drugih zemalja regiona. Udruženje ima misiju afirmacije ruralnih područja u svim segmentima. Najbolji način za to je održavanje tradicije i jačanje identiteta - rekli su iz Udruženja "Ruralni razvoj" i pozvali sve zainteresovane, a posebno gurmane, da u subotu dođu u Bravsko, probaju specijalitete i uživaju u programu “Festivala koba(j)sice”.

 

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana