У Билећи одиграна представа “Смрт фашизму! о рибарима и слободи”

Срна

БИЛЕЋА - Глумци независне позоришне продукције Рефлектор театар из Београда одиграли су вечерас у Билећи представу “Смрт фашизму! О Рибарима и Слободи” која говори о антифашизму и активизму младих.

Представа је настала из вишемјесечног истраживачког процеса чија је полазна тачка била биографија народног хероја Ива Лоле Рибара и чланова његове породице.

“Ова представа се тиче нас младих јер правимо једну паралелу на оно што је било и оно што је сада”, рекао је један од глумаца представе Страхиња Блажић.

Он је навео да су Лола и његов брат Јурица били момци који су имали све друштвене привилегије, али су се борили за правду.

Блажић је рекао да и данас постоје хероји и да су негдје изопштени, истакавши да су то људи који су се одрекли личних привилегија ради општег добра.

Лазар Гњато је у име Удружења грађана “Либер”, које је организовало представу, рекао након представе да је задовољан утисцима публике, али и организацијом, наводећи да је циљ постигнут јер је публици понуђен квалитетан културни садржај.

Представа “Смрт фашизму! О Рибарима и слободи! премијерно је изведена у мају 2018. године у Атељеу 212, а од тада се током двије сезоне редовно игра у Југословенском драмском позоришту.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана