Требиње: Студенти на пракси у електроенергетских предузећима

Srna
Требиње: Студенти на пракси у електроенергетских предузећима

ТРЕБИЊЕ - Студенти завршне године студија на Факултета за производњу и менаџмент из Требиња боравили су протеклих десет дана на стручној пракси у Хидоелектрани Требиње један на основу уговора који је Универзитет у Источном Сарајеву потписао са предузећем "Електропривреда Републике Српске".


Осим у објектима ХЕТ-а, студенти су стручну праксу обављали и у објектима Хидроелектране Дабар, који су у изградњи, али и осталим предузећима у саставу "Електропривреде Републике Српске".

Генерални директор Хидроелектрана на Требишњици Гордан Мишељић каже да је част сарађивати са младим и талентованим људима, те да студенти са домаћих факултета, уз ову праксу, постају прави стручњаци из области енергетике.

"Тешко је одредити број студената који је прошао кроз наше предузеће обављајући стручну праксу, али смо сигурни да се тај број може мјерити и стотинама у једном дугогодишњем низу", рекао је Мишељић.

Студенткиња Росанда Делић каже да им је знање које су стекли током стучне праксе "злата вриједно".

Студент Веселин Савовић истиче да је у протеклих неколико дана научио доста тога и употпунио знање које је стекао из књига.

"Од велике нам је помоћи што имамо ову прилику", рекао је Савовић, који је захвалио Хидроелектранама на Требишњици и Факултету.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана