Trebinje: Studenti na praksi u elektroenergetskih preduzećima

Srna
Trebinje: Studenti na praksi u elektroenergetskih preduzećima

TREBINjE - Studenti završne godine studija na Fakulteta za proizvodnju i menadžment iz Trebinja boravili su proteklih deset dana na stručnoj praksi u Hidoelektrani Trebinje jedan na osnovu ugovora koji je Univerzitet u Istočnom Sarajevu potpisao sa preduzećem "Elektroprivreda Republike Srpske".


Osim u objektima HET-a, studenti su stručnu praksu obavljali i u objektima Hidroelektrane Dabar, koji su u izgradnji, ali i ostalim preduzećima u sastavu "Elektroprivrede Republike Srpske".

Generalni direktor Hidroelektrana na Trebišnjici Gordan Mišeljić kaže da je čast sarađivati sa mladim i talentovanim ljudima, te da studenti sa domaćih fakulteta, uz ovu praksu, postaju pravi stručnjaci iz oblasti energetike.

"Teško je odrediti broj studenata koji je prošao kroz naše preduzeće obavljajući stručnu praksu, ali smo sigurni da se taj broj može mjeriti i stotinama u jednom dugogodišnjem nizu", rekao je Mišeljić.

Studentkinja Rosanda Delić kaže da im je znanje koje su stekli tokom stučne prakse "zlata vrijedno".

Student Veselin Savović ističe da je u proteklih nekoliko dana naučio dosta toga i upotpunio znanje koje je stekao iz knjiga.

"Od velike nam je pomoći što imamo ovu priliku", rekao je Savović, koji je zahvalio Hidroelektranama na Trebišnjici i Fakultetu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana