Теслић: Од сутра не раде вртићи

Срна
Теслић: Од сутра не раде вртићи

ТЕСЛИЋ - На подручју општине Теслић од сутра престају са радом сви вртићи у којима је тренутно тридесет троје дјеце, а наређује се свим послодавцима код којих су запослене мајке ових малишана да им се омогући да не раде, саопштено је из општинског Штаба за ванредне ситуације.

Упис дјеце у први разред основних школа обављаће се телефоном од 31. марта до 3. априла, а родитељи треба да позову школу на бројеве телефона који ће бити објављени и да дају основне податке о дјеци.

"Родитељи не треба да прибављају никакве документе за упис за вријеме ванредне ситуације. Родни лист и увјерење о пребивалишту школама ће доставити надлежене институције - општинска управа и МУП Републике Српске", наводи се у саопштењу.

Љекарско увјерење за упис родитељи не треба да прибављају за вријеме трајања ванредне ситуације, нити да доводе дјецу изабраном педијатру ради љекарског увјерења док траје ванредна ситуација.

Апелује се на појединце, предузећа и институције да све врсте донација и помоћи морају да иду координисано преко општинског Штаба за ванредне ситуације како би биле усаглашене и реализоване транспарентно.

Полицијском контролом за вријеме забране кретања установљено је да су поједини послодавци издавали дозволе за кретање особама које нису код њих запослене и против њих ће бити поднесене пријаве због фалсификовања исправа.

Све објаве на друштвеним мрежама и порталима које представљају дезинформације и уносе немир и панику међу становништво, биће санкционисане у складу са упутствима Републичког штаба за ванредне ситуације, наводи се у саопштењу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана