Teslić: Od sutra ne rade vrtići

Srna
Teslić: Od sutra ne rade vrtići

TESLIĆ - Na području opštine Teslić od sutra prestaju sa radom svi vrtići u kojima je trenutno trideset troje djece, a naređuje se svim poslodavcima kod kojih su zaposlene majke ovih mališana da im se omogući da ne rade, saopšteno je iz opštinskog Štaba za vanredne situacije.

Upis djece u prvi razred osnovnih škola obavljaće se telefonom od 31. marta do 3. aprila, a roditelji treba da pozovu školu na brojeve telefona koji će biti objavljeni i da daju osnovne podatke o djeci.

"Roditelji ne treba da pribavljaju nikakve dokumente za upis za vrijeme vanredne situacije. Rodni list i uvjerenje o prebivalištu školama će dostaviti nadležene institucije - opštinska uprava i MUP Republike Srpske", navodi se u saopštenju.

Ljekarsko uvjerenje za upis roditelji ne treba da pribavljaju za vrijeme trajanja vanredne situacije, niti da dovode djecu izabranom pedijatru radi ljekarskog uvjerenja dok traje vanredna situacija.

Apeluje se na pojedince, preduzeća i institucije da sve vrste donacija i pomoći moraju da idu koordinisano preko opštinskog Štaba za vanredne situacije kako bi bile usaglašene i realizovane transparentno.

Policijskom kontrolom za vrijeme zabrane kretanja ustanovljeno je da su pojedini poslodavci izdavali dozvole za kretanje osobama koje nisu kod njih zaposlene i protiv njih će biti podnesene prijave zbog falsifikovanja isprava.

Sve objave na društvenim mrežama i portalima koje predstavljaju dezinformacije i unose nemir i paniku među stanovništvo, biće sankcionisane u skladu sa uputstvima Republičkog štaba za vanredne situacije, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana