Свјетски дан без аутомобила у Теслићу: Шарени балони сигнали за опрез

Ј. С.
Свјетски дан без аутомобила у Теслићу: Шарени балони сигнали за опрез

ТЕСЛИЋ - Малишанима вртића "Палчић" у Теслићу полиција је симболичном игром са црвеним, жутим и зеленим балонима објаснила значење боја на семафорима, која правила важе у саобраћају те како да безбједно буду учесници у саобраћају.

Полицијски  службеници Полицијске станице Теслић, заједно са припадницима Ауто-мото друштва ове општине, су поводом Свјетског дана без аутомобила одржали старијој групи вртића "Палчић" едукативно предавање о  безбједном учешћу дјеце у саобраћају.

- Наведене активности су проведене у склопу акције "Заштитимо дјецу у саобраћају" коју организује Министарство унутрашњих послова РС, а нашим малишанима су уручени и пригодни леци - казали су у Полицијској управи Добој.

Из полиције апелују на возаче да буду опрезни и стрпљиви у саобраћају нарочито када се крећу коловозом у близини школа, те да посебну пажњу усмјере на најмлађе учеснике који због свог узраста, неискуства и недовољног познавања саобраћајних правила неријетко и учине грешку, чије посљедице могу да буду и кобне.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана