Svjetski dan bez automobila u Tesliću: Šareni baloni signali za oprez

J. S.
Svjetski dan bez automobila u Tesliću: Šareni baloni signali za oprez

TESLIĆ - Mališanima vrtića "Palčić" u Tesliću policija je simboličnom igrom sa crvenim, žutim i zelenim balonima objasnila značenje boja na semaforima, koja pravila važe u saobraćaju te kako da bezbjedno budu učesnici u saobraćaju.

Policijski  službenici Policijske stanice Teslić, zajedno sa pripadnicima Auto-moto društva ove opštine, su povodom Svjetskog dana bez automobila održali starijoj grupi vrtića "Palčić" edukativno predavanje o  bezbjednom učešću djece u saobraćaju.

- Navedene aktivnosti su provedene u sklopu akcije "Zaštitimo djecu u saobraćaju" koju organizuje Ministarstvo unutrašnjih poslova RS, a našim mališanima su uručeni i prigodni leci - kazali su u Policijskoj upravi Doboj.

Iz policije apeluju na vozače da budu oprezni i strpljivi u saobraćaju naročito kada se kreću kolovozom u blizini škola, te da posebnu pažnju usmjere na najmlađe učesnike koji zbog svog uzrasta, neiskustva i nedovoljnog poznavanja saobraćajnih pravila nerijetko i učine grešku, čije posljedice mogu da budu i kobne.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana