СО Рогатица: У фокусу приход привреде и рад начелника

С. М.
СО Рогатица: У фокусу приход привреде и рад начелника

РОГАТИЦА - Највећу пажњу рогатичких одборника на јучерашњој сједници Скупштине општине привукао је извјештај о раду начелника општине Милорада Јагодића за 2019, који је и усвојен већином гласова, као и информација о пословању привреде на подручју ове локалне заједнице у прошлој години.

Према исказаним резултатима 61 привредног субјекта, међу којима је чак 55 у категорији малих, остварен је укупан приход од 111,7 милиона марака, што је 12 одсто више него годину раније.

На сједници која је имала обиман дневни ред прихваћен је и извјештај о извршењу буџета у прошлој години у коме су приходи остварени у износу од 8.219.964 марке, док су издаци износили 8.852.017 марака. Дефицит ће, како је речено, бити покривен ове године смањењем текуће буџетске потрошње и издатака за нефинансијску имовину.

Друга овогодишња сједница Скупштине општине одржана је након паузе од три мјесеца због епидемије вируса корона, а из предострожности због “ковида 19” и држања потребног одстојања између одборника и осталих присутних, умјесто у сали за сједнице одржана је у сали градског биоскопа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана