SO Rogatica: U fokusu prihod privrede i rad načelnika

S. M.
SO Rogatica: U fokusu prihod privrede i rad načelnika

ROGATICA - Najveću pažnju rogatičkih odbornika na jučerašnjoj sjednici Skupštine opštine privukao je izvještaj o radu načelnika opštine Milorada Jagodića za 2019, koji je i usvojen većinom glasova, kao i informacija o poslovanju privrede na području ove lokalne zajednice u prošloj godini.

Prema iskazanim rezultatima 61 privrednog subjekta, među kojima je čak 55 u kategoriji malih, ostvaren je ukupan prihod od 111,7 miliona maraka, što je 12 odsto više nego godinu ranije.

Na sjednici koja je imala obiman dnevni red prihvaćen je i izvještaj o izvršenju budžeta u prošloj godini u kome su prihodi ostvareni u iznosu od 8.219.964 marke, dok su izdaci iznosili 8.852.017 maraka. Deficit će, kako je rečeno, biti pokriven ove godine smanjenjem tekuće budžetske potrošnje i izdataka za nefinansijsku imovinu.

Druga ovogodišnja sjednica Skupštine opštine održana je nakon pauze od tri mjeseca zbog epidemije virusa korona, a iz predostrožnosti zbog “kovida 19” i držanja potrebnog odstojanja između odbornika i ostalih prisutnih, umjesto u sali za sjednice održana je u sali gradskog bioskopa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana