Основна школа “Свети Сава” у Рогатици: Љубав према информатици донијела награде

Срна
Основна школа “Свети Сава” у Рогатици: Љубав према информатици донијела награде

РОГАТИЦА - Пандемија и онлајн настава нису стали на пут ученицима Основне школе “Свети Сава” у Рогатици да се оките новим признањима из ваннаставних активности, па су тако на такмичењу “Како бити сигуран на интернету”, које је организовало Министарство просвјете и културе РС, освојили три награде.

Ово такмичење за ученике од шестог до деветог разреда основних школа у Српској организовано је поводом Међународног дана сигурног интернета.

Предвођени наставницом техничког образовања и информатике Сањом Ћузулан у категорији израде постера и кратког филма освојили су прво и треће мјесто за постере и друго мјесто за филм.

Прво мјесто за постер припало је Андреи Кулашевић, а треће Марини Стојанчевић, док је треће мјесто у категорији кратки филм обезбиједила група ученика из 8/1 коју су сачињавали Андреј Ћебић, Димитрије Миљешић, Надежда Нерић и Алекса Радоњић.

Сања Ћузулан каже да ђаци са задовољством прате наставу информатике и одатле и добри резултати не само на овом конкурсу већ и у свакодневном праћењу евентуалних опасности којим су млади изложени кроз друштвене мреже.

Дипломе и награде у виду пригодног школског прибора, међу којима је и таблет кога је понијела првопласирана Андреа Кулашевић, награђеним ученицима и њиховом ментору наставници Ћузулан уручене су на пријему у Бањалуци.

Пријем за њих уприличио је и директор школе Миломир Драганић, који је истакао да је поносан на ученике и наставницу. Они су, нагласио је Драганић, доказ да ученици и у најтежим условима каква је пандемија вируса корона нису заборавили своје обавезе и да могу постизати добре резултате и у наставним и ваннаставним активностима.

С. М.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана