Osnovna škola “Sveti Sava” u Rogatici: Ljubav prema informatici donijela nagrade

Srna
Osnovna škola “Sveti Sava” u Rogatici: Ljubav prema informatici donijela nagrade

ROGATICA - Pandemija i onlajn nastava nisu stali na put učenicima Osnovne škole “Sveti Sava” u Rogatici da se okite novim priznanjima iz vannastavnih aktivnosti, pa su tako na takmičenju “Kako biti siguran na internetu”, koje je organizovalo Ministarstvo prosvjete i kulture RS, osvojili tri nagrade.

Ovo takmičenje za učenike od šestog do devetog razreda osnovnih škola u Srpskoj organizovano je povodom Međunarodnog dana sigurnog interneta.

Predvođeni nastavnicom tehničkog obrazovanja i informatike Sanjom Ćuzulan u kategoriji izrade postera i kratkog filma osvojili su prvo i treće mjesto za postere i drugo mjesto za film.

Prvo mjesto za poster pripalo je Andrei Kulašević, a treće Marini Stojančević, dok je treće mjesto u kategoriji kratki film obezbijedila grupa učenika iz 8/1 koju su sačinjavali Andrej Ćebić, Dimitrije Milješić, Nadežda Nerić i Aleksa Radonjić.

Sanja Ćuzulan kaže da đaci sa zadovoljstvom prate nastavu informatike i odatle i dobri rezultati ne samo na ovom konkursu već i u svakodnevnom praćenju eventualnih opasnosti kojim su mladi izloženi kroz društvene mreže.

Diplome i nagrade u vidu prigodnog školskog pribora, među kojima je i tablet koga je ponijela prvoplasirana Andrea Kulašević, nagrađenim učenicima i njihovom mentoru nastavnici Ćuzulan uručene su na prijemu u Banjaluci.

Prijem za njih upriličio je i direktor škole Milomir Draganić, koji je istakao da je ponosan na učenike i nastavnicu. Oni su, naglasio je Draganić, dokaz da učenici i u najtežim uslovima kakva je pandemija virusa korona nisu zaboravili svoje obaveze i da mogu postizati dobre rezultate i u nastavnim i vannastavnim aktivnostima.

S. M.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana