Нови Град: Превентивна активност за најмлађе учеснике у саобраћају

Срна
Foto: Срна

НОВИ ГРАД- У Новом Граду данас је, у организацији Ауто-мото друштва /АМД/ "Уна", организована превентивна активност за најмлађе учеснике у саобраћају у оквиру које су малишани из вртића "Пчелица Маја", цртајући ситуације у саобраћају, указали на неопходност поштовања саобраћајних прописа.

Васпитачица Гордана Колунџија рекла је да се у овој предшколској установи много пажње посвећује безбједности дјеце у саобраћају, те да се то посебно односи на дјецу узраста од пет до шест година како би их припремили да, када пођу у први разред, могу безбједно учествовати у саобраћају.

Она је навела да васпитачице дјеци показују практичне примјере током шетњи, што је и најлакши начин.

У данашњој активности учествовали су и чланови Школске саобраћајне патроле Основне школе "Свети Сава", која броји 10 чланова.

Наставник техничког васпитања Дејана Дејановић навела је да чланови Школске саобраћајне патроле учествују у бројним манифестацијама које се организују у Новом Граду.

"Учествујемо и на такмичењима које организује Ауто-мото савез Републике Српске. Ове године смо освојили друго мјесто на регионалном такмичењу", истакла је Дејановићева, која води саобраћајну секцију.

Секретар АМД-а "Уна" Слободан Личина рекао је да је данашња активност организована како би се несавјесним возачима скренула пажња на најосјетљивије учеснике у саобраћају - дјецу.

Личина је најавио да ће бициклисти бити циљна група наредне активности која ће бити организована у Новом Граду.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана