Novi Grad: Preventivna aktivnost za najmlađe učesnike u saobraćaju

Srna
Foto: Srna

NOVI GRAD- U Novom Gradu danas je, u organizaciji Auto-moto društva /AMD/ "Una", organizovana preventivna aktivnost za najmlađe učesnike u saobraćaju u okviru koje su mališani iz vrtića "Pčelica Maja", crtajući situacije u saobraćaju, ukazali na neophodnost poštovanja saobraćajnih propisa.

Vaspitačica Gordana Kolundžija rekla je da se u ovoj predškolskoj ustanovi mnogo pažnje posvećuje bezbjednosti djece u saobraćaju, te da se to posebno odnosi na djecu uzrasta od pet do šest godina kako bi ih pripremili da, kada pođu u prvi razred, mogu bezbjedno učestvovati u saobraćaju.

Ona je navela da vaspitačice djeci pokazuju praktične primjere tokom šetnji, što je i najlakši način.

U današnjoj aktivnosti učestvovali su i članovi Školske saobraćajne patrole Osnovne škole "Sveti Sava", koja broji 10 članova.

Nastavnik tehničkog vaspitanja Dejana Dejanović navela je da članovi Školske saobraćajne patrole učestvuju u brojnim manifestacijama koje se organizuju u Novom Gradu.

"Učestvujemo i na takmičenjima koje organizuje Auto-moto savez Republike Srpske. Ove godine smo osvojili drugo mjesto na regionalnom takmičenju", istakla je Dejanovićeva, koja vodi saobraćajnu sekciju.

Sekretar AMD-a "Una" Slobodan Ličina rekao je da je današnja aktivnost organizovana kako bi se nesavjesnim vozačima skrenula pažnja na najosjetljivije učesnike u saobraćaju - djecu.

Ličina je najavio da će biciklisti biti ciljna grupa naredne aktivnosti koja će biti organizovana u Novom Gradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana