Милуновић: Дјеца су највећа вриједност и будућност друштва

Срна
Foto: Архива

КОЗАРСКА ДУБИЦА- Дјеца су највећа вриједност и будућност друштва, изјавио је данас министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Душко Милуновић у Козарској Дубици гдје је присуствовао школској приредби у оквиру манифестације "Дани дјечијег стваралаштва".

Милуновић, који је присуствовао манифестацији Основне школе "Вук Стефановић Караџић", рекао је да му драго што је ту јер је овој школи поклонио неколико комплета својих књига.

Милуновић је у изјави новинарима цитирао Достојевског који је рекао да ни један подухват на свијету није вриједан једне дјечије сузе, што би стално требало да се има на уму поготово у времену брзог темпа живота.

"Дјеца све више игру замијењују играма на рачунарима и мобилним телефонима и то ми је посебно жао. Неопходно је да до руку дјеце што више допру књиге наших бројних, великих и вриједних писаца као што су Јова Змај и Бранко Ћопић", рекао је Милуновић.

Он је пожелио дјеци и ученицима да се што више друже, а да им одрасли поклањају што више љубави.

На манифестацији "Дани дјечијег стваралаштва", која је одржана у Дому културе у Козарској Дубици, своје таленте показало је више од 60 ученика Основне школе "Вук СтеФановић Караџић", а програм је пратила бројна публика, родитељи, ученици, наставници и гости.

Замјеник начелника општине Козарска Дубица Марко Танкосић изјавио је да је општина Козарска Дубица традиционално обезбиједила поклоне, таблете за вуковце завршног деветог разреда, новчану награду од 1.000 КМ за ученика генерације Анђелу Кобас.

Директор школе Љиљана Стојчић Торбица изјавила је да је ова школска година била успјешнија од претходне, те да ће до краја школске године бити реализован наставни план и програм за 610 ученика, а у наредну школску годину долазе 64 првачића.

Министар Милуновић аутор је четири књиге поезије за дјецу. Прва књига "Цврчкова пјесма", објављена је прије 10-ак година, а услиједиле су још три – "Да ли рибе пјевају или само зијевају", "Љубав боје бијело" и "Зашто лутке не старе", од којих су неке већ доживјеле и треће издање.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана