Milunović: Djeca su najveća vrijednost i budućnost društva

Srna
Foto: Arhiva

KOZARSKA DUBICA- Djeca su najveća vrijednost i budućnost društva, izjavio je danas ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Duško Milunović u Kozarskoj Dubici gdje je prisustvovao školskoj priredbi u okviru manifestacije "Dani dječijeg stvaralaštva".

Milunović, koji je prisustvovao manifestaciji Osnovne škole "Vuk Stefanović Karadžić", rekao je da mu drago što je tu jer je ovoj školi poklonio nekoliko kompleta svojih knjiga.

Milunović je u izjavi novinarima citirao Dostojevskog koji je rekao da ni jedan poduhvat na svijetu nije vrijedan jedne dječije suze, što bi stalno trebalo da se ima na umu pogotovo u vremenu brzog tempa života.

"Djeca sve više igru zamijenjuju igrama na računarima i mobilnim telefonima i to mi je posebno žao. Neophodno je da do ruku djece što više dopru knjige naših brojnih, velikih i vrijednih pisaca kao što su Jova Zmaj i Branko Ćopić", rekao je Milunović.

On je poželio djeci i učenicima da se što više druže, a da im odrasli poklanjaju što više ljubavi.

Na manifestaciji "Dani dječijeg stvaralaštva", koja je održana u Domu kulture u Kozarskoj Dubici, svoje talente pokazalo je više od 60 učenika Osnovne škole "Vuk SteFanović Karadžić", a program je pratila brojna publika, roditelji, učenici, nastavnici i gosti.

Zamjenik načelnika opštine Kozarska Dubica Marko Tankosić izjavio je da je opština Kozarska Dubica tradicionalno obezbijedila poklone, tablete za vukovce završnog devetog razreda, novčanu nagradu od 1.000 KM za učenika generacije Anđelu Kobas.

Direktor škole Ljiljana Stojčić Torbica izjavila je da je ova školska godina bila uspješnija od prethodne, te da će do kraja školske godine biti realizovan nastavni plan i program za 610 učenika, a u narednu školsku godinu dolaze 64 prvačića.

Ministar Milunović autor je četiri knjige poezije za djecu. Prva knjiga "Cvrčkova pjesma", objavljena je prije 10-ak godina, a uslijedile su još tri – "Da li ribe pjevaju ili samo zijevaju", "Ljubav boje bijelo" i "Zašto lutke ne stare", od kojih su neke već doživjele i treće izdanje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana