Концерт подршке за лијечење суграђанина Душана Рајшића

Срна
Концерт подршке за лијечење суграђанина Душана Рајшића

БИЈЕЉИНА - Млади Бијељине пружили су вечерас подршку тешко обољелом суграђанину Душану Рајшићу хуманитарним концертом у Центру за културу “Семберија”.

Хуманитарни концерт организовало је градско удружење “Одеум”, у сарадњи са Центром за културу и Српским црквено пјевачким друштвом “Србадија”, а наступили су Дјечији хор и Пјевачко друштво “Србадија”, Камерни хор Педагошког факултета и бијељински музичари.

Диригент “Србадије” Јелена Тракиловић, предсједник удружења “Одеум”, рекла је новинарима да младог Рајшића познаје лично и да су двије године заједно радили телевизијску емисију из културног програма.

Према њеним ријечима, вечерашња подршка младости, умјетности и хуманости усмјерена је за лијечење Рајшића који посљедњих година живи у Аустралији.

Она је додала да су његова сестра и сестричина чланови “Србадије”, пјевачког друштва које деценијама ниже свјетске успјехе на музичкој сцени и са истом посвћеношћу његује таленте и људску доброту.

У име Педагошког факултета у Бијељини студент Драгана Весић позвала је све људе да буду хумани и помогну младом човјеку у његовој најтежој животној борби.

Душану Рајшићу дијагностикован је рак дебелог цријева са метастазама и потребно је да настави лијечење у Њемачкој.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана