Koncert podrške za liječenje sugrađanina Dušana Rajšića

Srna
Koncert podrške za liječenje sugrađanina Dušana Rajšića

BIJELjINA - Mladi Bijeljine pružili su večeras podršku teško oboljelom sugrađaninu Dušanu Rajšiću humanitarnim koncertom u Centru za kulturu “Semberija”.

Humanitarni koncert organizovalo je gradsko udruženje “Odeum”, u saradnji sa Centrom za kulturu i Srpskim crkveno pjevačkim društvom “Srbadija”, a nastupili su Dječiji hor i Pjevačko društvo “Srbadija”, Kamerni hor Pedagoškog fakulteta i bijeljinski muzičari.

Dirigent “Srbadije” Jelena Trakilović, predsjednik udruženja “Odeum”, rekla je novinarima da mladog Rajšića poznaje lično i da su dvije godine zajedno radili televizijsku emisiju iz kulturnog programa.

Prema njenim riječima, večerašnja podrška mladosti, umjetnosti i humanosti usmjerena je za liječenje Rajšića koji posljednjih godina živi u Australiji.

Ona je dodala da su njegova sestra i sestričina članovi “Srbadije”, pjevačkog društva koje decenijama niže svjetske uspjehe na muzičkoj sceni i sa istom posvćenošću njeguje talente i ljudsku dobrotu.

U ime Pedagoškog fakulteta u Bijeljini student Dragana Vesić pozvala je sve ljude da budu humani i pomognu mladom čovjeku u njegovoj najtežoj životnoj borbi.

Dušanu Rajšiću dijagnostikovan je rak debelog crijeva sa metastazama i potrebno je da nastavi liječenje u Njemačkoj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana