Кавазовић: Човјек је човјеку најпотребнији

Срна
Foto: Википедија

САРАЈЕВО- Поглавар Исламске заједнице у БиХ Хусеин Кавазовић упутио је бајрамску поруку свим вјерницима исламске вјере, истичући да је Бајрам прилика да људи окренути једни другима најлакше превазиђу потешкоће које их оптерећују, те да је човјек човјеку најпотребнији и најближи.

Кавазовић је навео да су бајрамски дани - дани радости и весеља, те позвао и друге народе да се придруже муслиманима у данима мира и спокоја.

Он је навео да ће се овог Бајрама многи са тугом присјећати људи, пријатеља и рођака који су преминули од посљедица вируса корона, објављено је на званичној страници Исламске заједнице БиХ.

„Нека им се Узвишени смилује на оном свијету на који су отишли. Онима који се и у овим тренуцима боре, желимо брзо оздрављење и опоравак, а њиховим породицама снагу стрпљења и наде“, навео је Кавазовић у бајрамској поруци. Он је додао да празничне дана треба искористити за опроштај, те да у брату или комшији треба видјети само добро и племенито.

Поглавар Исламске заједнице у БиХ честиатао је Бајрам свим муслиманима у БиХ, земљама региона, као и широм свијета.

Централна бајрамска свечаност Ријасета Исламске заједнице биће одржана сутра у Гази Хусрев-беговој џамији у Сарајеву, а бајрам-намаз је у 6.02 часа. Муслимани широм свијета сутра прослављају Рамазански бајрам.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана