Kavazović: Čovjek je čovjeku najpotrebniji

Srna
Foto: Vikipedija

SARAJEVO- Poglavar Islamske zajednice u BiH Husein Kavazović uputio je bajramsku poruku svim vjernicima islamske vjere, ističući da je Bajram prilika da ljudi okrenuti jedni drugima najlakše prevaziđu poteškoće koje ih opterećuju, te da je čovjek čovjeku najpotrebniji i najbliži.

Kavazović je naveo da su bajramski dani - dani radosti i veselja, te pozvao i druge narode da se pridruže muslimanima u danima mira i spokoja.

On je naveo da će se ovog Bajrama mnogi sa tugom prisjećati ljudi, prijatelja i rođaka koji su preminuli od posljedica virusa korona, objavljeno je na zvaničnoj stranici Islamske zajednice BiH.

„Neka im se Uzvišeni smiluje na onom svijetu na koji su otišli. Onima koji se i u ovim trenucima bore, želimo brzo ozdravljenje i oporavak, a njihovim porodicama snagu strpljenja i nade“, naveo je Kavazović u bajramskoj poruci. On je dodao da praznične dana treba iskoristiti za oproštaj, te da u bratu ili komšiji treba vidjeti samo dobro i plemenito.

Poglavar Islamske zajednice u BiH čestiatao je Bajram svim muslimanima u BiH, zemljama regiona, kao i širom svijeta.

Centralna bajramska svečanost Rijaseta Islamske zajednice biće održana sutra u Gazi Husrev-begovoj džamiji u Sarajevu, a bajram-namaz je u 6.02 časa. Muslimani širom svijeta sutra proslavljaju Ramazanski bajram.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana