Добој: За реконструкцију 3,6 километара магистралног пута 10.800.000 КМ

Срна
Добој: За реконструкцију 3,6 километара магистралног пута 10.800.000 КМ

ДОБОЈ - Градоначелник Добоја Борис Јеринић посјетио је данас мјесто извођења радова на уређењу дионице магистралног пута у дужини од 3,6 километара који се протеже градом, за чију реконструкцију је програмом Владе Српске за прошлу годину издвојено 10.800.000 КМ.

"Радови су почели у прошлој години, а настављају се са грађевинском сезоном. Радује ме што имамо видне резултате и да ће ово бити успјешно завршен пројекат", рекао је Јеринић новинарима и додао да су радовима обухваћена и уређења аутобуских стајалишта и тротоара.

Он је навео да ће комплетна реконструкција пјешачког тротоара олакшати фреквенцију за око 1.500 људи приградског насеља Баре према граду.

Јеринић каже да је град обезбиједио 500.000 КМ за изградњу колектора и канализације за Баре, али да су радови пролонгирани због акутелних дешавања, те као сљедећу активност најавио јавни позив за извођача радова и почетак градње.

Он је најавио да ће и сјеверни улаз у град добити нову димензију изградњом кружног тока, те реконструкцијом Улице краља Александра која се пружа до главне градске улице Свети Сава.

"У тој улици /краља Александра/ урађено је измјештање вреловода и топловода, комплетна замјена. Осим тога, ради се колектор односно канализација за комплетну улицу.

Нови водови за воду и комплетна инсталација", рекао је Јеринић и навео да копмплетна реконструкције ове улице, која обухвата и тротоар и саобраћајницу, износи око 1.460.000 КМ.

Он је навео да се измјештају платани због издизања тротоара и саобраћајница, да ће бити постављени нови.

Јеринић је поручио да упркос томе што су средства буџета усмјерена на борбу против вируса корона, нису стали планирани инфраструктурни радови.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана