Doboj: Za rekonstrukciju 3,6 kilometara magistralnog puta 10.800.000 KM

Srna
Doboj: Za rekonstrukciju 3,6 kilometara magistralnog puta 10.800.000 KM

DOBOJ - Gradonačelnik Doboja Boris Jerinić posjetio je danas mjesto izvođenja radova na uređenju dionice magistralnog puta u dužini od 3,6 kilometara koji se proteže gradom, za čiju rekonstrukciju je programom Vlade Srpske za prošlu godinu izdvojeno 10.800.000 KM.

"Radovi su počeli u prošloj godini, a nastavljaju se sa građevinskom sezonom. Raduje me što imamo vidne rezultate i da će ovo biti uspješno završen projekat", rekao je Jerinić novinarima i dodao da su radovima obuhvaćena i uređenja autobuskih stajališta i trotoara.

On je naveo da će kompletna rekonstrukcija pješačkog trotoara olakšati frekvenciju za oko 1.500 ljudi prigradskog naselja Bare prema gradu.

Jerinić kaže da je grad obezbijedio 500.000 KM za izgradnju kolektora i kanalizacije za Bare, ali da su radovi prolongirani zbog akutelnih dešavanja, te kao sljedeću aktivnost najavio javni poziv za izvođača radova i početak gradnje.

On je najavio da će i sjeverni ulaz u grad dobiti novu dimenziju izgradnjom kružnog toka, te rekonstrukcijom Ulice kralja Aleksandra koja se pruža do glavne gradske ulice Sveti Sava.

"U toj ulici /kralja Aleksandra/ urađeno je izmještanje vrelovoda i toplovoda, kompletna zamjena. Osim toga, radi se kolektor odnosno kanalizacija za kompletnu ulicu.

Novi vodovi za vodu i kompletna instalacija", rekao je Jerinić i naveo da kopmpletna rekonstrukcije ove ulice, koja obuhvata i trotoar i saobraćajnicu, iznosi oko 1.460.000 KM.

On je naveo da se izmještaju platani zbog izdizanja trotoara i saobraćajnica, da će biti postavljeni novi.

Jerinić je poručio da uprkos tome što su sredstva budžeta usmjerena na borbu protiv virusa korona, nisu stali planirani infrastrukturni radovi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana