Билећа: Повеље општине поводом крсне славе - Савиндана

Срна
Foto: Срна

БИЛЕЋА- На свечаној сједници Скупштине општине Билећа одлучено је да Повеља општине појединцу за 2022. годину припадне војводи Славку Алексићу, колективу - Фондацији "Свети Вукашин" епархије Захумско-херцеговачке и приморске, а спортистима године – Стефану Суџуму, Андријани Бошњак и Милици Радовановић.

Скупштина општине Билеће усвојила је данас, поводом Савиндана - крсне славе општине, приједлоге о додјели Повеље општине Билећа појединцу, колективу и спортистима године за 2022. годину.

На редовној сједници локалног парламента, одржаној након свечане, одборници су усвојили одлуке о извршењу ребаланса буџета општине за прошлу и извршења буџета за ову годину.

Начелник општинског Одјељења за финансије Миљан Милићевић напоменуо је да буџет општине за ову годину износи око 10,7 милиона КМ и да је већи за 1,5 милиона КМ од прошлогодишњег, док је ребаланс за прошлу годину око 13,9 милиона КМ јер су у 2022. емитовали обвезнице од око 4,3 милиона КМ.

Милићевић је рекао новинарима да општина Билећа од концесије за потопљено земљиште од Хидроелектрана на Требишњици треба да добије око 2,2 милиона КМ годишње, али да тачан износ који ће добити зависи од пословања тог предузећа, те додао да у мају очекују и додатни приход од 1,5 милион КМ од пренамјене земљишта за Хидроелектрану "Дабар".

Он је додао да се више од 60 одсто буџета издваја за плате радника, а испод пет одсто за инвестиције, што је недовољно, наводећи да раде на проналаску рјешења за вишак запослених.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана