Bileća: Povelje opštine povodom krsne slave - Savindana

Srna
Foto: Srna

BILEĆA- Na svečanoj sjednici Skupštine opštine Bileća odlučeno je da Povelja opštine pojedincu za 2022. godinu pripadne vojvodi Slavku Aleksiću, kolektivu - Fondaciji "Sveti Vukašin" eparhije Zahumsko-hercegovačke i primorske, a sportistima godine – Stefanu Sudžumu, Andrijani Bošnjak i Milici Radovanović.

Skupština opštine Bileće usvojila je danas, povodom Savindana - krsne slave opštine, prijedloge o dodjeli Povelje opštine Bileća pojedincu, kolektivu i sportistima godine za 2022. godinu.

Na redovnoj sjednici lokalnog parlamenta, održanoj nakon svečane, odbornici su usvojili odluke o izvršenju rebalansa budžeta opštine za prošlu i izvršenja budžeta za ovu godinu.

Načelnik opštinskog Odjeljenja za finansije Miljan Milićević napomenuo je da budžet opštine za ovu godinu iznosi oko 10,7 miliona KM i da je veći za 1,5 miliona KM od prošlogodišnjeg, dok je rebalans za prošlu godinu oko 13,9 miliona KM jer su u 2022. emitovali obveznice od oko 4,3 miliona KM.

Milićević je rekao novinarima da opština Bileća od koncesije za potopljeno zemljište od Hidroelektrana na Trebišnjici treba da dobije oko 2,2 miliona KM godišnje, ali da tačan iznos koji će dobiti zavisi od poslovanja tog preduzeća, te dodao da u maju očekuju i dodatni prihod od 1,5 milion KM od prenamjene zemljišta za Hidroelektranu "Dabar".

On je dodao da se više od 60 odsto budžeta izdvaja za plate radnika, a ispod pet odsto za investicije, što je nedovoljno, navodeći da rade na pronalasku rješenja za višak zaposlenih.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana