ЈУ ЗЗЗ РС – Филијала Бијељина: Оглашава слободна радна мјеста на дан 20.07.2022. године

ЈУ ЗЗЗ РС
ЈУ ЗЗЗ РС – Филијала Бијељина: Оглашава слободна радна мјеста на дан 20.07.2022. године

Огласи за слободна радна мјеста објављени су у штампаном издању “Гласа Српске” од 20.07.2022. године.

 Детаљне информације о свим објављеним слободним мјестима заинтересовани могу наћи на веб страници Завода www.zzzrs.net  или у бироу гдје су пријављени као незапослено лице.

*******

*********

*********

РЕПУБЛИКА СРПСКА

ЈУ Основна школа „ДВОРОВИ"

Дворови-Бијељина, Улица Карађорђева број 111

тел: 055 422 224,

е-mail: [email protected]

Број:1166/22

 

 

          На основу члана 136. став 1.тачка 6.  и члана 137. став (3) Закона о основном васпитању и образовању («Службени гласник Републике Српске», број 44/17, 31/18, 84/19, 35/20 и 63/20.),члана 2. став (1) Правилника о условима  и поступку  избора и разрјешења директора основне школе («Службени гласник Републике Српске», број 49/18.), и Одлуке о расписивању за избор директора школе, број: 1108/22, Школски одбор ЈУ Основне школе „Дворови" Дворови, р а с п и с у ј е,

 

ЈАВНИ К О Н К У Р С

ЗА  ИЗБОР ДИРЕКТОРА ЈАВНЕ УСТАНОВЕ ОСНОВНЕ ШКОЛЕ „ДВОРОВИ" ДВОРОВИ

I – Предмет
Школски одбор Јавне  установе Основне школе ‘’Дворови‘’ Дворови,  расписује Јавни конкурс за избор  директора Јавне установе Основне школе ‘’Дворови‘’ Дворови.

II – Опис послова
Директор школе руководи радом школе и одговоран је за законитост рада и успјешно обављање дјелатности школе. За свој рад одговара Влади, Школском одбору и министру.

III – Мандат
Мандат директора школе траје четири године и почиње од дана ступања на дужност.
Школски одбор доставља министру документацију и списак кандидата који испуњавају услове конкурса за именовање директора , у року од  8 (осам) дана од дана разматрања пријава.
На приједлог министра Влада именује за директора једног од кандидата са списка из претходне алинеје.

 ОПШТИ И ПОСЕБНИ УСЛОВИ ЗА ИЗБОР И ИМЕНОВАЊЕ

IV- Услови за учешће на конкурсу
За директора школе може да буде изабран наставник или стручни сарадник који испуњава опште услове прописане Законом о раду („Службени гласник Републике Српске", број:1/16, 66/18, 91/21-одлука УС  и 119/21 ) и посебне  услове прописане Законом о основном васпитању и образовању („Службени гласник Републике Српске" , број:44/17, 31/18, 84/19, 35/20 и 63/20) и Правилником о условима и поступку избора и разрјешења директора основне школе („Службени гласник Републике Српске", бр. 49/18), и то:
1) да је држављанин Републике Српске, односно Босне и Херцеговине,
2) да има општу здравствену способност за рад,
3) да је старији од 18 година,
4) да има завршен први циклус студија у трајању од четири године и остварених најмање 240 ECTS бодова или еквивалент или да испуњава услове у складу са чланом 177. став  2. Закона о основном васпитању и образовању Републике Српске  („Службени гласник Републике Српске" , број:44/17, 31/18, 84/19, 35/20 и 63/20),
5) да има најмање пет година радног искуства као стручни сарадник или наставник на предметима који се изучавају у основној школи након стицања дипломе из тачке 4) овог става,
6) да има предложен програм рада директора  у наредном четворогодишњем мандату,
7) да није осуђиван правоснажном пресудом на безусловну казну затвора,

8) да против њега није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног или другог насиља над дјететом или малољетним лицем.


V – Потребна документација
Као доказ о испуњавању општих и посебних услова кандидати су дужни доставити:
1)  Потписану пријаву  на конкурс са контакт подацима,
2) Кратку биографију са подацима о претходним пословима и развоју каријере у струци и оствареним резултатима у раду,
3) Извод из матичне књиге рођених,
4) Увјерење о држављанству,
5) Љекарско увјерење о психофизичкој способности за рад са ученицима, које прилаже само именовани кандидат прије ступања на дужност,
6) Диплому о завршеној стручној спреми,
7) Потврду којом доказује да има најмање пет година радног искуства као стручни сарадник или наставник на предметима који се изучавају у основној школи након стицања дипломе,
8) Увјерење да није осуђиван правоснажном пресудом на безусловну казну затвора (наведено увјерење Школа ће прибавити службеним путем за именованог кандидата, а прије ступања на дужност),
9) Увјерење да против њега није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем,
10) Приједлог програма рада директора у наредном четворогодишњем мандату и
11) Препоруку ранијег послодавца, односно наставничког вијећа школе у којој је кандидат запослен .

Кандидати су дужни доставити документа у оригиналу или овјереној фотокопији и исти неће бити враћени кандидатима.

VI – Објављивање конкурса

Овај конкурс ће бити објављен посредством Завода за запошљавање Републике Српске.

VII - Рок за учешће на конкурсу и начин достављања пријаве:

Пријаве се могу доставити у затвореној коверти лично или путем поште препоручено на адресу: ЈУ Основна школа „Дворови", Карађорђева 111, Дворови 76311, са назнаком „Пријава на  конкурс за избор  директора Јавне установе Основне школе „Дворови", Дворови".
Рок за подношење пријава је 15 (петнаест) дана, од дана објављивања, у дневним новинама које се објављују у Републици.
Непотпуне и неблаговремене пријаве неће се узети у разматрање.

VIII – Напомене
Школски одбор ЈУ Основне школе „Дворови",  ће писменим путем обавијестити све учеснике конкурса о одлуци Владе Републике Српске о  именовању директора  Јавне установе Основне школе „Дворови"  Дворови , у року од осам (8) дана, од дана пријема одлуке.

***

ОКРУЖНО ЈАВНО ТУЖИЛАШТВО У БИЈЕЉИНИ

          На основу члана 6. и члана 8. Закона о јавним тужилаштвима Републике Српске („Сл. Гласник РС" број 69/16) и члана 8. и 183. Правилника о унутрашњој организацији и пословању јавних тужилаштава Републике Српске („Сл. Гласник РС" број 47/19), главни окружни  тужилац Окружног јавног тужилаштва у Бијељини објављује

К  О  Н  К  У  Р  С

за попуну упражњеног радног мјеста

 

  1. СТРУЧНИ САРАДНИК .......................,. 2 извршиоца – на неодређено вријеме

 

ПОСЕБНИ УСЛОВИ:

  • ВСС – дипл. правник
  • Положен правосудни испит
  • Двије године радног искуства на правним пословима
  • Познавање рада на рачунару

 

ОПШТИ УСЛОВИ:

  • да је држављанин Босне и Херцеговине,
  • да је пунољетан,
  • да има општу здравствену способност,
  • да се против њега не води кривични поступак,
  • да није осуђиван за кривично дјело на безусловну казну затвора од најмање шест мјесеци или за кажњиво дјело које га чини неподобним за обавњаље послова у државном органу.

 

Уз пријаву на конкурс кандидат је дужан да достави оригиналне документе или овјерене фотокопије као доказ о испуњавању општих и посебних услова наведених у конкурсу.

Документи - докази о испуњавању општих услова (увјерење о држављанству, извод из МКР, увјерење о невођењу кривичног поступка и увјерење из казнене евиденције)  не могу бити старији од 6 (шест) мјесеци.

Увјерење о општој здравственој способности  (љекарско увјерење) доставиће изабрани кандидат по завршетку конкурсне процедуре.

Конкурс је објављен у Дневнпм листу „Глас Српске", на њеб страници Тужилаштва и на огласној табли и њеб страници Завода за запошљавање, а рок за подношење пријава је 15 дана од дана објављивања конкурса у дневном листу.

Пријаве са доказима о испуњавању услова из конкурса могу се доставити лично или путем поште на адресу Окружно јавно тужилаштво Бијељина, Ул. В.Караџића број 3, 76 300 Бијељина.

Неблаговремене и непотпуне пријаве неће се узети у разматрање.

Број: А- 467/22                               

Дана, 18.07.2022. године      

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана