Возачи и даље без мјеста за предах на аутопуту “9. јануар”: Изградња одморишта “Бркића вода” на прољеће

Милијана Латиновић
Возачи и даље без мјеста за предах на аутопуту “9. јануар”: Изградња одморишта “Бркића вода” на прољеће

БАЊАЛУКА - Изградња одморишта “Бркића вода” на аутопуту Бањалука - Добој требало би да почне на прољеће, а за локацију гдје ће возачи имати прилику да предахну у току је обезбјеђивање урбанистичко-техничких услова.

Рекао је то за “Глас Српске” власник предузећа “Брчко гас” Ђорђе Којић и додао да би обезбјеђивање урбанистичко-техничких услова требало да буде завршено за петнаестак дана те да ће одмах након тога започети пројектовање одморишта.

- Циљ нам је да до краја ове године добијемо грађевинску дозволу, како би на прољеће кренули у нове радне побједе и започели изградњу одморишта - рекао је Којић.

Додао је да им је корона помрсила планове, али да не одустају од ове инвестиције.

- Доста опреме смо већ купили, попут резервоара и аутомата, за шта је до сада издвојено око 800.000 марака. План је да радимо монтажне објекте са добром изолацијом - рекао је Којић.

Концесија за изградњу одморишта које ће се налазити на територији Дервенте додијељена је предузећу “Брчко гас” половином 2019. године, на период од 30 година.

План инвеститора је да на локалитету “Бркића вода” са обје стране аутопута буду изграђене бензинске пумпе са ресторанима и продавницама, као и пуњачи за аутомобиле на електрични погон.

Возачи истичу да су предности аутопута велике, али да је веома важно да имају и мјесто на којем могу да се одморе након вишечасовне вожње.

- Често из Хрватске путујем према Семберији, иако је отварањем “9. јануара” та релација знатно скраћена, много би значило да буде отворено одмориште гдје бисмо могли предахнути, освјежити се или ручати, као што то можемо често на аутопутевима широм Европе - казала је Драгана Симић.

Република Српска има 106 километара аутопута, а “9. јануар” од Бањалуке до Добоја, укупне дужине 72 километра, у потпуности је отворен за саобраћај у октобру 2018. године.

“Лужани”

На мјесто за предах крај аутопута још чекају и возачи на релацији Бањалука - Градишка, гдје је планирана изградња одморишта “Лужани”.

Пројекат вриједан четири милиона марака реализује компанија “Суперпетрол”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана