Вишковић: Подршка компанији из Београда за улагање у Сребреници

Срна
Foto: Срна

БАНЈАЛУКА - Премијер Републике Српске Радован Вишковић истакао је данас да је Влада спремна да пружи сву расположиву подршку компанији “Малбекс” из Београда која је заинтересована за покретање производње помфрита у фабрици “Сребреничанка”.

Вишковић је данас у Бањалуци разговарао са власником и директором компаније “Малбекс” ( Malbex WBI) из Београда Миланом Бјелићем и начелником општине Сребреница Младеном Грујичићем о могућностима инвестирања ове компаније на подручју Сребренице.

Премијер Републике Српске упознао је Бјелића о подстицајима које Влада даје инвеститорима у Српској, те истакао да Република има најстимулативније пореске стопе у окружењу, као и најповољнију цијену електричне енергије.

Бјелић је навео да је овом инвестицијом планирано отварање нових радних мјеста, откуп домаћег кромпира, те даље проширење капацитета фабрике “Сребреничанка”.

Он је упознао Вишковића о досадашњим успјешно реализованим пројектима ове фирме у Србији, Сјеверној Македонији, Црној Гори, Турској и другим земљама, саопштено је из Бироа Владе Српске за односе с јавношћу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана