Višković: Podrška kompaniji iz Beograda za ulaganje u Srebrenici

Srna
Foto: Srna

BANJALUKA - Premijer Republike Srpske Radovan Višković istakao je danas da je Vlada spremna da pruži svu raspoloživu podršku kompaniji “Malbeks” iz Beograda koja je zainteresovana za pokretanje proizvodnje pomfrita u fabrici “Srebreničanka”.

Višković je danas u Banjaluci razgovarao sa vlasnikom i direktorom kompanije “Malbeks” ( Malbex WBI) iz Beograda Milanom Bjelićem i načelnikom opštine Srebrenica Mladenom Grujičićem o mogućnostima investiranja ove kompanije na području Srebrenice.

Premijer Republike Srpske upoznao je Bjelića o podsticajima koje Vlada daje investitorima u Srpskoj, te istakao da Republika ima najstimulativnije poreske stope u okruženju, kao i najpovoljniju cijenu električne energije.

Bjelić je naveo da je ovom investicijom planirano otvaranje novih radnih mjesta, otkup domaćeg krompira, te dalje proširenje kapaciteta fabrike “Srebreničanka”.

On je upoznao Viškovića o dosadašnjim uspješno realizovanim projektima ove firme u Srbiji, Sjevernoj Makedoniji, Crnoj Gori, Turskoj i drugim zemljama, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose s javnošću.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana