УНДП: За подршку инвестицијама у рурални туризам 2,55 милиона КМ

Срна
Foto: Shutterstock

САРАЈЕВО - Пројекат ЕУ “ЕУ4АГРИ” објавио је данас јавни позив вриједан 2,55 милиона КМ за подршку инвестицијама у рурални туризам у БиХ, с циљем развоја економских активности у руралним подручјима, стварања нових и очувања постојећих радних мјеста, те очувања природне и културне баштине, одговарајући уједно и на потребе за опоравком од кризе проузроковане ковид 19 пандемијом.

На јавни позив се могу пријавити искључиво партнерства која чине подносилац пријаве и минимално три партнера, саопштено је из Развојног програма УН /УНДП/.

Подносилац пријаве може бити јединица локалне самоуправе и предузећа која се баве пружањем туристичких услуга и/или производа.

Сваки подносилац пријаве може аплицирати за бесповратна средства у износу од 20.000 КМ до 200.000 КМ, без ПДВ-а, зависно од броја чланова у партнерству.

За сваку инвестицију подносилац пријаве и партнери морају осигурати властито суфинансирање у износу од минимално 15 одсто од укупног износа инвестиције.

Сви заинтересовани могу приступити јавном позиву путем веб-странице www.eu4agri.ba, а рок за подношење пријава је 21. децембар до 15.00 часова, наведено је у саопштењу.

“ЕУ4АГРИ” је четворогодишњи /2020-2024/ пројекат ЕУ чији је циљ модернизација пољопривредно-прехрамбеног сектора у БиХ.

Пројекат спроводе и суфинан

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана