UNDP: Za podršku investicijama u ruralni turizam 2,55 miliona KM

Srna
Foto: Shutterstock

SARAJEVO - Projekat EU “EU4AGRI” objavio je danas javni poziv vrijedan 2,55 miliona KM za podršku investicijama u ruralni turizam u BiH, s ciljem razvoja ekonomskih aktivnosti u ruralnim područjima, stvaranja novih i očuvanja postojećih radnih mjesta, te očuvanja prirodne i kulturne baštine, odgovarajući ujedno i na potrebe za oporavkom od krize prouzrokovane kovid 19 pandemijom.

Na javni poziv se mogu prijaviti isključivo partnerstva koja čine podnosilac prijave i minimalno tri partnera, saopšteno je iz Razvojnog programa UN /UNDP/.

Podnosilac prijave može biti jedinica lokalne samouprave i preduzeća koja se bave pružanjem turističkih usluga i/ili proizvoda.

Svaki podnosilac prijave može aplicirati za bespovratna sredstva u iznosu od 20.000 KM do 200.000 KM, bez PDV-a, zavisno od broja članova u partnerstvu.

Za svaku investiciju podnosilac prijave i partneri moraju osigurati vlastito sufinansiranje u iznosu od minimalno 15 odsto od ukupnog iznosa investicije.

Svi zainteresovani mogu pristupiti javnom pozivu putem veb-stranice www.eu4agri.ba, a rok za podnošenje prijava je 21. decembar do 15.00 časova, navedeno je u saopštenju.

“EU4AGRI” je četvorogodišnji /2020-2024/ projekat EU čiji je cilj modernizacija poljoprivredno-prehrambenog sektora u BiH.

Projekat sprovode i sufinan

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana