Одржана сједница Одбора повјерилаца прњаворског “Рибњака”: Припремају план излова рибе

Милијана Латиновић
Одржана сједница Одбора повјерилаца прњаворског “Рибњака”: Припремају план излова рибе

ПРЊАВОР - Припремање плана излова рибе и обезбјеђење три понуде за избор предузећа које ће чистити канале прњаворског “Рибњака” кључна су питања о којима је разговарано на јучерашњој сједници Одбора повјерилаца стечајног дужника.

Истакла је то за “Глас Српске” стечајна управница “Рибњака” Наташа Косић нагласивши да је на сједници усвојен извјештај о примопредаји дужности између ње и претходне стечајне управнице, као и извјештај о угинућу рибе.

- Договорили смо да идуће седмице поново засједа Одбор, а да ја до тада прикупим три понуде за избор фирме која ће чистити канале како би Одбор могао да их размотри и да донесе одлуку. То до сада није било могуће јер смо имали само двије понуде. Осим тога, планирамо излов рибе до краја године – рекла је Косићева.

На идућој сједници Одбора повјерилаца требало би да буде одобрен план излова.

- Не знамо колико је рибе у рибњаку, јер дуго није вађена, давно је порибљавано, тако да је било каква процјена незахвална. Започећемо храњење рибе, бар тамо до октобра, а потом почети са изловом - казала је Косићева.

Говорећи о току стечајног поступка, Косићева је казала да је први циљ сада одржавање “Рибњака” и припрема за излов рибе којим би се обезбиједила средства за покривање трошкова поступка. 

Предсједник Одбора повјерилаца Ђорђе Бијелић навео је да је јучерашња сједница била веома продуктивна и да је протекла у коректној атмосфери.

- Одбор је упознат са досадашњим радом стечајног управника те су дате сугестије и обављене консултације у вези са даљим током поступка. Јединствен став Одбора је да се стечајни поступак води на транспарентан и економичан начин те да се заштити имовина друштва “Рибњак” - рекао је Бијелић.

Прњаворски “Рибњак” је у стечају нешто дуже од годину, а у жижу јавности доспио је прошли мјесец када се појавила информација да је угинуло више од пет тона рибе те да тој и околним локалним заједницама пријети еколошка катастрофа уколико птице и дивљач почну разносити угинулу рибу.

Запослени

Наташа Косић је казала да је у “Рибњаку” тренутно седам запослених, од којих пет у производњи.

- Видјећемо у наредном периоду можда буде измјена у вези са бројем радника и ангажовањем додатних људи када будемо радили излов - рекла је Косићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана