Održana sjednica Odbora povjerilaca prnjavorskog “Ribnjaka”: Pripremaju plan izlova ribe

Milijana Latinović
Održana sjednica Odbora povjerilaca prnjavorskog “Ribnjaka”: Pripremaju plan izlova ribe

PRNjAVOR - Pripremanje plana izlova ribe i obezbjeđenje tri ponude za izbor preduzeća koje će čistiti kanale prnjavorskog “Ribnjaka” ključna su pitanja o kojima je razgovarano na jučerašnjoj sjednici Odbora povjerilaca stečajnog dužnika.

Istakla je to za “Glas Srpske” stečajna upravnica “Ribnjaka” Nataša Kosić naglasivši da je na sjednici usvojen izvještaj o primopredaji dužnosti između nje i prethodne stečajne upravnice, kao i izvještaj o uginuću ribe.

- Dogovorili smo da iduće sedmice ponovo zasjeda Odbor, a da ja do tada prikupim tri ponude za izbor firme koja će čistiti kanale kako bi Odbor mogao da ih razmotri i da donese odluku. To do sada nije bilo moguće jer smo imali samo dvije ponude. Osim toga, planiramo izlov ribe do kraja godine – rekla je Kosićeva.

Na idućoj sjednici Odbora povjerilaca trebalo bi da bude odobren plan izlova.

- Ne znamo koliko je ribe u ribnjaku, jer dugo nije vađena, davno je poribljavano, tako da je bilo kakva procjena nezahvalna. Započećemo hranjenje ribe, bar tamo do oktobra, a potom početi sa izlovom - kazala je Kosićeva.

Govoreći o toku stečajnog postupka, Kosićeva je kazala da je prvi cilj sada održavanje “Ribnjaka” i priprema za izlov ribe kojim bi se obezbijedila sredstva za pokrivanje troškova postupka. 

Predsjednik Odbora povjerilaca Đorđe Bijelić naveo je da je jučerašnja sjednica bila veoma produktivna i da je protekla u korektnoj atmosferi.

- Odbor je upoznat sa dosadašnjim radom stečajnog upravnika te su date sugestije i obavljene konsultacije u vezi sa daljim tokom postupka. Jedinstven stav Odbora je da se stečajni postupak vodi na transparentan i ekonomičan način te da se zaštiti imovina društva “Ribnjak” - rekao je Bijelić.

Prnjavorski “Ribnjak” je u stečaju nešto duže od godinu, a u žižu javnosti dospio je prošli mjesec kada se pojavila informacija da je uginulo više od pet tona ribe te da toj i okolnim lokalnim zajednicama prijeti ekološka katastrofa ukoliko ptice i divljač počnu raznositi uginulu ribu.

Zaposleni

Nataša Kosić je kazala da je u “Ribnjaku” trenutno sedam zaposlenih, od kojih pet u proizvodnji.

- Vidjećemo u narednom periodu možda bude izmjena u vezi sa brojem radnika i angažovanjem dodatnih ljudi kada budemo radili izlov - rekla je Kosićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana