Градоначелник Брчког: Влада издвојила знатна средстава за развој мјесних заједница

Срна
Foto: Срна

БРЧКО- Градоначелник Брчког Синиша Милић рекао је данас новинарима да је Влада дистрикта у претходном периоду издвојила знатна средстава за развој приградских мјесних заједница, те да је примјер мјесне заједнице Крепшић један од бољих како се може домаћински располагати тим средствима.

Милић је истакао да је изградњом Омладинског дома у Крепшићу, Културно-умјетничко друштво, које постоји од 1956. године, коначно добило адекватан простор за своје активности.

Он је навео да један од свијетлих примјера како се користе буџетска средства јесте и Фудбалски клуб "Обилић" из Крепшића, чији стадион је један од најљепших у дистрикту.

"Мислим да се на примјеру Крепшића на најбољи могући начин може видјети како остварити сарадњу између локалних структура власти и становника једне мјесне заједнице", рекао је Милић.

Шеф Одјељења за стручне и административне послове у Влади Брчко дистрикта Срђан Блажић рекао је да је протекле четири године уложено 600.000 КМ у објекте мјесних заједница на подручју дистрикта, те да све мјесне заједнице, којих има 78, имају своје просторе за рад.

Блажић је напоменуо да је Брчко дистрикт укључен у пројекат "Јачање улога мјесних заједница у БиХ", да је у првој фази тог пројекта било укључено шест мјесних заједница, те да се друга фаза, у коју ће бити укључено пет мјесних заједница, наставља од сљедећег мјесеца.

"Вриједност друге фазе пројекта је 8.000.000 евра за цијелу БиХ. Финансира се од шведске и швајцарске владе", навео је Блажић.

Он је додао да предстоји да се кроз измјене и допуне Закона о мјесним заједницама побољша улога мјесних заједница у дистрикту.

Предсједник Мјесне заједнице Крепшић један Перо Поповић рекао је да је изградња Омладинског дома коштала 248.000 КМ, да је задовољан урађеним инфраструктурним пројектима у тој мјесној заједници, те да је остало још неколико њих да се реализују.

Градоначелник Брчког Синиша Милић данас је са сарадницима посјетио новоизграђени Омладински дом, стадион, дјечије игралиште и љетњиковац у мјесној заједници Крепшић један.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана