Gradonačelnik Brčkog: Vlada izdvojila znatna sredstava za razvoj mjesnih zajednica

Srna
Foto: Srna

BRČKO- Gradonačelnik Brčkog Siniša Milić rekao je danas novinarima da je Vlada distrikta u prethodnom periodu izdvojila znatna sredstava za razvoj prigradskih mjesnih zajednica, te da je primjer mjesne zajednice Krepšić jedan od boljih kako se može domaćinski raspolagati tim sredstvima.

Milić je istakao da je izgradnjom Omladinskog doma u Krepšiću, Kulturno-umjetničko društvo, koje postoji od 1956. godine, konačno dobilo adekvatan prostor za svoje aktivnosti.

On je naveo da jedan od svijetlih primjera kako se koriste budžetska sredstva jeste i Fudbalski klub "Obilić" iz Krepšića, čiji stadion je jedan od najljepših u distriktu.

"Mislim da se na primjeru Krepšića na najbolji mogući način može vidjeti kako ostvariti saradnju između lokalnih struktura vlasti i stanovnika jedne mjesne zajednice", rekao je Milić.

Šef Odjeljenja za stručne i administrativne poslove u Vladi Brčko distrikta Srđan Blažić rekao je da je protekle četiri godine uloženo 600.000 KM u objekte mjesnih zajednica na području distrikta, te da sve mjesne zajednice, kojih ima 78, imaju svoje prostore za rad.

Blažić je napomenuo da je Brčko distrikt uključen u projekat "Jačanje uloga mjesnih zajednica u BiH", da je u prvoj fazi tog projekta bilo uključeno šest mjesnih zajednica, te da se druga faza, u koju će biti uključeno pet mjesnih zajednica, nastavlja od sljedećeg mjeseca.

"Vrijednost druge faze projekta je 8.000.000 evra za cijelu BiH. Finansira se od švedske i švajcarske vlade", naveo je Blažić.

On je dodao da predstoji da se kroz izmjene i dopune Zakona o mjesnim zajednicama poboljša uloga mjesnih zajednica u distriktu.

Predsjednik Mjesne zajednice Krepšić jedan Pero Popović rekao je da je izgradnja Omladinskog doma koštala 248.000 KM, da je zadovoljan urađenim infrastrukturnim projektima u toj mjesnoj zajednici, te da je ostalo još nekoliko njih da se realizuju.

Gradonačelnik Brčkog Siniša Milić danas je sa saradnicima posjetio novoizgrađeni Omladinski dom, stadion, dječije igralište i ljetnjikovac u mjesnoj zajednici Krepšić jedan.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana