Цвијановић: Реализовани бројни пројекти за боље услове живота грађана у Козарској Дубици

Срна
Foto: Срна

КОЗАРСКА ДУБИЦА- Предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је да је Козарска Дубица једна од општина која је у сарадњи са републичким институцијама урадила многе важне пројекте чији је циљ отварање нових радних мјеста, градња инфраструктуре и стварање бољих услова за живот.

Цвијановићева, која данас борави у посјети Козарској Дубици, нагласила је да су у овој локалној заједници уложена велика средства из буџета Републике Српске, те донације Владе Србије.

"Морам рећи да смо доста тога урадили када је у питању локална инфраструктура, било да је ријеч о путевима, комуналним пројектима, објектима из области школства и здравства, правосуђа", рекла је Цвијановићева новинарима.

Она је изразила задовољство чињеницом да су та средства утрошена у корист грађана Козарске Дубице, да им се побољшавају услови за живот и квалитет услуга које се пружају грађанима.

"Овдје сам да дам подршку локалним властима да кроз сарадњу са републичким институцијама наставе да развијају свој крај, да улажу у све оно што је неопходно за бољи живот грађана и да воде рачуна о потребама не само локалне заједнице него и цијеле Републике Српске", истакла је Цвијановићева.

Цвијановићева је рекла да ће у Козарској Дубици бити реализовани и стратешки важни пројекти, те пројекти развоја привреде и отварања нових радних мјеста.

Начелник Козарске Дубице Раденко Рељић истакао је да је у посљедње двије године у овој општини урађено много пројеката, као што су реконструкција зграде општине, у коју је уложено 500.000 КМ, затим зграде Основног суда, поште и други.

"Ми смо тренутно на локацији Дома здравља у Козарској Дубици који је у потпуности обновљен, у који је уложено неколико милиона КМ, углавном средстава Владе Републике Српске, а који сада представља једну од најбољих установа овог типа у региону", рекао је Рељић.

Он је додао да се у Дому здравља тренутно спроводи пројекат за који је средства обезбиједила Влада Србије.

Директор Дома здравља Владо Карагић рекао је да је ова здравствена установа велико градишите.

"Имамо 150.000 евра донациеј Владе Србије, од чега је планирана реконструкција Гинекологије, Хигијемнско-епидемиолошке службе, замјена столарије на физијатрији, нова котловница, ограда и друго", рекао је Карагић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана