Cvijanović: Realizovani brojni projekti za bolje uslove života građana u Kozarskoj Dubici

Srna
Foto: Srna

KOZARSKA DUBICA- Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da je Kozarska Dubica jedna od opština koja je u saradnji sa republičkim institucijama uradila mnoge važne projekte čiji je cilj otvaranje novih radnih mjesta, gradnja infrastrukture i stvaranje boljih uslova za život.

Cvijanovićeva, koja danas boravi u posjeti Kozarskoj Dubici, naglasila je da su u ovoj lokalnoj zajednici uložena velika sredstva iz budžeta Republike Srpske, te donacije Vlade Srbije.

"Moram reći da smo dosta toga uradili kada je u pitanju lokalna infrastruktura, bilo da je riječ o putevima, komunalnim projektima, objektima iz oblasti školstva i zdravstva, pravosuđa", rekla je Cvijanovićeva novinarima.

Ona je izrazila zadovoljstvo činjenicom da su ta sredstva utrošena u korist građana Kozarske Dubice, da im se poboljšavaju uslovi za život i kvalitet usluga koje se pružaju građanima.

"Ovdje sam da dam podršku lokalnim vlastima da kroz saradnju sa republičkim institucijama nastave da razvijaju svoj kraj, da ulažu u sve ono što je neophodno za bolji život građana i da vode računa o potrebama ne samo lokalne zajednice nego i cijele Republike Srpske", istakla je Cvijanovićeva.

Cvijanovićeva je rekla da će u Kozarskoj Dubici biti realizovani i strateški važni projekti, te projekti razvoja privrede i otvaranja novih radnih mjesta.

Načelnik Kozarske Dubice Radenko Reljić istakao je da je u posljednje dvije godine u ovoj opštini urađeno mnogo projekata, kao što su rekonstrukcija zgrade opštine, u koju je uloženo 500.000 KM, zatim zgrade Osnovnog suda, pošte i drugi.

"Mi smo trenutno na lokaciji Doma zdravlja u Kozarskoj Dubici koji je u potpunosti obnovljen, u koji je uloženo nekoliko miliona KM, uglavnom sredstava Vlade Republike Srpske, a koji sada predstavlja jednu od najboljih ustanova ovog tipa u regionu", rekao je Reljić.

On je dodao da se u Domu zdravlja trenutno sprovodi projekat za koji je sredstva obezbijedila Vlada Srbije.

Direktor Doma zdravlja Vlado Karagić rekao je da je ova zdravstvena ustanova veliko gradišite.

"Imamo 150.000 evra donaciej Vlade Srbije, od čega je planirana rekonstrukcija Ginekologije, Higijemnsko-epidemiološke službe, zamjena stolarije na fizijatriji, nova kotlovnica, ograda i drugo", rekao je Karagić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana