„Balkan Splar Summit” привукао посјетиоце са свих страна свијета

Г.С.
„Balkan Splar Summit” привукао посјетиоце са свих страна свијета

Колико влада велика заинтересованост за „Balkan Splar Summit” говори чињеница да је попуњено 350 мјеста у Банском двору, гдје се одржава ова конференција посвећена соларној индустрији и енергији.

 „Balkan Splar Summit”, који се одржава 9. и 10.фебруара у Бањалуци, привукао је, поред домаћих и регионалних, и посјетиоце са свих страна свијета, те долазе из Америке, Кине, Низоземске, Норвешке, Мађарске, Грчке, Њемачке, Данске, Чешке...

На једном мјесту ће се окупити и врхунски стручњаци који ће дати све актуелне одговоре у вези соларне енергије и соларне индустрије.

„Пројектовање и извођење соларних електрана”, „Од идеје до првог мегавата”, „ Цијене електричне енергије на регионалном тржишту – предвиђања и изазови”, “Појам виртуелне електране и модел приступа виртуелним електранама”, су само дио разноврсног програма “Balkan Splar Summitа”.

Значајна тема је и првог панела, на којем ће се говорити о томе на шта су се земље Западног Балкана обавезале потписивањем Софијске декларације о Зеленој агенди, које су одговорности, планови и очекивани резултати.

Многима ће бити занимљив и панел „Банке и финансирање соларних електрана”, те друге актуелне теме за будуће инвеститоре и представнике бизнис сектора.

На суммиту ће бити презентована достигнућа и разговараће се о изазовима и потенцијалима у соларном сектору, те даљим перспективама и енергетској транзицији.

„Balkan Splar Summit” организује Агенција „Минт”, из које кажу да им је жао што због ограниченог броја мјеста многи немају прилику да буду дио овогодишње конференције, али истичу да ће идуће године проширити капацитете  и да ће сви заинтересовани моћи да учествују.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана