„Balkan Splar Summit” privukao posjetioce sa svih strana svijeta

G.S.
„Balkan Splar Summit” privukao posjetioce sa svih strana svijeta

Koliko vlada velika zainteresovanost za „Balkan Splar Summit” govori činjenica da je popunjeno 350 mjesta u Banskom dvoru, gdje se održava ova konferencija posvećena solarnoj industriji i energiji.

 „Balkan Splar Summit”, koji se održava 9. i 10.februara u Banjaluci, privukao je, pored domaćih i regionalnih, i posjetioce sa svih strana svijeta, te dolaze iz Amerike, Kine, Nizozemske, Norveške, Mađarske, Grčke, Njemačke, Danske, Češke...

Na jednom mjestu će se okupiti i vrhunski stručnjaci koji će dati sve aktuelne odgovore u vezi solarne energije i solarne industrije.

„Projektovanje i izvođenje solarnih elektrana”, „Od ideje do prvog megavata”, „ Cijene električne energije na regionalnom tržištu – predviđanja i izazovi”, “Pojam virtuelne elektrane i model pristupa virtuelnim elektranama”, su samo dio raznovrsnog programa “Balkan Splar Summita”.

Značajna tema je i prvog panela, na kojem će se govoriti o tome na šta su se zemlje Zapadnog Balkana obavezale potpisivanjem Sofijske deklaracije o Zelenoj agendi, koje su odgovornosti, planovi i očekivani rezultati.

Mnogima će biti zanimljiv i panel „Banke i finansiranje solarnih elektrana”, te druge aktuelne teme za buduće investitore i predstavnike biznis sektora.

Na summitu će biti prezentovana dostignuća i razgovaraće se o izazovima i potencijalima u solarnom sektoru, te daljim perspektivama i energetskoj tranziciji.

„Balkan Splar Summit” organizuje Agencija „Mint”, iz koje kažu da im je žao što zbog ograničenog broja mjesta mnogi nemaju priliku da budu dio ovogodišnje konferencije, ali ističu da će iduće godine proširiti kapacitete  i da će svi zainteresovani moći da učestvuju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana