Бањалучанин направио »дејтинг« страницу

Avaz.ba
Бањалучанин направио »дејтинг« страницу

БАЊАЛУКА - Бањалучанин Менсур Захировић (32), који тренутно живи у Шведској, направио је интернет-страницу cmok.ba за упознавање младих, али и људи средње и одмакле животне доби, ради дружења, могуће љубавне везе или пак брака.

Online пријатељства

Захировић је из БиХ отишао током рата, а на овом пројекту радио је више од три године. Будући да се школовао за графичког дизајнера, програмирао је ову интернет-страницу, која тренутно има 33.000 чланова из цијелог свијета. Такав пројект, како појашњава, кошта између 150.000 и 200.000 марака, пише Аваз.

''Од пријатеља сам добио идеју да креирам ову страницу. Наиме, људима из БиХ, Србије, Хрватске, који су због разних околности морали напустити земљу, а који сада живе по цијелом свијету, тешко је упознати некога и дружити се или одржати стара пријатељства. Уз подршку и наговор пријатеља, одлучио сам направити овај такозвани дејтинг сајт. Требало ми је доста времена јер нисам о томе пуно знао. Само ме водила јака жеља и воља да повежем што више народа и, ево, успио сам онлине спојити неке партнере, а многи су остварили нова пријатељства'', каже Захировић.

Појашњава да страница функционише по принципу профила који чланови попуњавају одговорима на опширна питања о свом изгледу, годинама, афинитетима и тако заправо другима поручују ко су и какви су.

''Не спајамо једну врсту људи, код нас су сви добродошли, али корисник мора имати 18 година. Желио сам кроз то дружење повезати људе и пробудити позитивну енергију код њих '', истиче Захировић.

Контрола слика

Према његовим ријечима, сигурност и дискреција корисника странице загарантоване су.

''Ми све фотографије које се постављају на страницу контролишемо, напримјер, јесу ли узете од некога, не дамо да се постављају поруке увјерљивог садржаја... Не дозвољавамо ни постове на националној основи, дакле, страница је само за упознавање'', појашњава Захировић.

Искуства корисника

'',Нисам вјеровала да ћу на овај начин пронаћи љубав, али заиста се десило! Сад ми је само жао што прије није постојао Цмок.ба и што као млађа нисам имала овакве могућности. Након само два дана кориштења јавио ми се Самир и послије једномјесечног дописивања одлучили смо се и уживо упознати. Сад смо у вези већ пола године и ја и даље не могу да вјерујем својој срећи. Савјет који бих дала свима јесте да не одустају и да заиста испуне свој профил, пуно је лакше почети разговор након што се виде интереси друге особе. Ја сам Цмок.ба напустила сретна, заљубљена и у вези па свима желим да доживе исто'', написала је Јелена.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана