Празник српског спорта ФОТО

Д. Радујковић фото: А. Чавић, С. гарић
Празник српског спорта ФОТО

Бањалука - Десет најбољих спортиста Републике Српске са кошаркашем Филипом Адамовићем на челу примили су признања од легенди српског, али и свјетског спорта, на 59. традиционалном Избору десет најбољих спортиста Републике Српске који је организовао "Глас Српске".

Међу онима који су уручивали признања најбољим спортистима били су српски фудбалери Саво Милошевић и Љубинко Друловић, затим кошаркаши Милан Гуровић и Слађана Голић, одбојкаш Дејан Рађевић, рукометаш Милорад Каралић, боксер Ненад Боровчанин, потпредсједник Спортског савеза Србије Дане Корица, тим менаџер фудбалске репрезентације Србије Игор Гачић и први најбољи спортиста Републике Српске Мирољуб Кременовић.

Иза кошаркаша, некада Игокее из Александровца, а сада румунског Асесофта Филипа Адамовића, који је уједно добио и награду читалаца "Гласа Српске", нашли су се редом каратисткиња Тамара Лозо, кик-боксер Маринко Матичић, пливачица Ивана Нинковић, атлетичарка Биљана Цвијановић, рукометаш Срђан Тривунџа, теквондоиста Љубомир Станчић, кајакаш Дарко Савић, џијуџицу такмичар Данијел Блажић и одбојкашица Александра Видовић.

Поред награда за десет најбољих спортиста, "Глас Српске" додијелио је још неколико признања. Плакете за изузетан допринос у афирмацији и унапређењу спорта добили су тениски судија Озрен Ђурђевић, одбојкашки тренер Горан Хаџић и тренер теквондоа Горан Теофиловић. Плакета за дугогодишњи допринос развоју спорта завршила је у рукама Весе Арежине који је ушао у кућу славних теквондоа. Уручене су и три плакете за амбасадора спорта Републике Српске, а добили су их омладински репрезентативци Србије Мијат Гаћиновић и Огњен Ожеговић и кошаркаш Голден Стејта Огњен Кузмић. Плакету за допринос, развој и унапређење специјалних и паралелних веза Републике Србије и Републике Српске у области спорта добио је предсједник жирија Избора десет најбољих спортиста РС Саво Милошевић. Плакета "Гласа Српске" постхумно је уручена породици легендарног голмана Борца из Бањалуке Слободана Каралића. Плакету за изузетне резултате у спорту за инвалиде добио је члан Спортског савеза Менерали Миро Васић. Повељу за изузетан спортски подухват године добио је Кошаркашки клуб Игокеа из Александровца. Награда "Златно перо - Лимун Папић" најбољем спортском новинару Републике Српске за ову годину отишла је у руке Зорана Прњатовића, новинара Радио-телевизије Републике Српске.

Тамара Лозо и Дејан Брђовић

Маринко Матичић и Ненад Боровчанин

Ивана Нинковић и Милан Гуровић

Биљана Цвијановић и Љубинко Друловић

Срђан Тривунџа и Милорад Каралић

Љубомир Станчић и Слађана Голић

 Дарко Савић и Дане Корица

Мирољуб Кременовић и Данијел Блажић

 Александар Видовић и Игор Гачић

Борис Дмитрашиновић и Горан Хаџић

Борис Дмитрашиновић и Горан Теофиловић

 Борис Дмитрашиновић и Озрен Ђурђевић

 Борис Спасојевић и Дарија Галоња

Дарко Гавриловић и Саво Милошевић

 Отац Огњена Кузмића, Милан, и Жељка Цвијановић

Амбасадор спорта РС Мијат Гаћиновић и Жељка Цвијановић

Милутин Поповић и Немања Бабић

 Миро Васић и Немања Бабић

 Нада Тешановић и Биљана Недић

Амбасадор спорта РС Огњен Ожеговић и Жељка Цвијановић

 Весо Арежина и Виктор Купљеник

Награда "Златно перо - Лимун Папић" Зоран Прњатовић и Дарко Грабовац

Филип Адамовић добија награду читалаца од Ђорђа Васића

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана