PREDSTAVLjAMO: Nikola Drobnjak, kandidat Kik-boks saveza Republike Srpske: Borac bez mane i straha

D. G.
PREDSTAVLjAMO: Nikola Drobnjak, kandidat Kik-boks saveza Republike Srpske: Borac bez mane i straha

Zvornik - Kik-boks savez Republike Srpske kandidovao je Nikolu Drobnjaka iz Zvornika za Izbor deset najboljih sportista Republike Srpske.

Ovaj 29-godišnji sportista ima bogatu karijeru, koju je začinio posebnim rezultatima ove godine. Drobnjak je karijeru počeo kao odbojkaš u zvorničkoj Drini, nakratko se bavio suđenjem, a odlaskom na studije u Beograd kik-boks postaje njegovo opredjeljenje.

- Prve uspjehe postigao sam u beogradskom klubu "011", gdje sam imao prilike da radim sa najboljim kik-bokserima u Srbiji. Tri puta sam bio prvak Beograda i četiri puta prvak Srbije B klasa, od čega sam na jednom turniru proglašen za najboljeg borca. Ponovio sam isti uspjeh i u A klasi, a po jednom sam bio drugi odnosno treći - priča Drobnjak.

Završetkom studija i sticanjem zvanja specijalnog pedagoga vraća se u rodni Zvornik, gdje osniva prvi kik-boks klub u gradu na Drini.

- Nastupao sam i za tuzlanski klub Flak Tom Ket i za reprezentaciju BiH. Bio sam učesnik prvenstva Evrope u Sloveniji ove godine. Četiri puta sam bio prvak Balkana, dva puta zaredom osvajač internacionalnog turnira "Ilidža open". Prošle godine u kategoriji lou-kik osvojio sam prvenstvo BiH, a ove sam ponovio taj uspjeh i u lou-kiku i u K1 - dodaje Drobnjak.

Ovaj sportista i pedagog u zvorničkom klubu okuplja nekoliko desetina mladih.

- Zahvalan sam, prije svega, ljudima iz Kik-boks saveza Srbije i iz kluba "011", koji su mi omogućili da treniram zajedno sa reprezentativcima Srbije, kao i tuzlanskim klubom Flak Tom Ket i selektorima reprezentacije BiH, bez kojih ne bih postigao ove rezultate. Nastavljam da radim i pripremam se za Svjetsko prvenstvo koje će iduće godine biti održano u Rio de Žaneiru - zaključio je Drobnjak.

Priznanje

Nikola Drobnjak je biran za najboljeg sportistu Zvornika i više puta bio je među prvih deset.

- Srećan sam što me je moj savez kandidovao za Izbor najboljih sportista Republike Srpske. Ovo je izuzetna čast za mene, ali i priznanje za kik-boks i sport u Zvorniku uopšte. Nadam se da će moji rezultati opredijeliti žiri da me uvrsti među najbolje sportiste Srpske - ističe Drobnjak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana