ПРЕДСТАВЉАМО: Никола Дробњак, кандидат Кик-бокс савеза Републике Српске: Борац без мане и страха

Д. Г.
ПРЕДСТАВЉАМО: Никола Дробњак, кандидат Кик-бокс савеза Републике Српске: Борац без мане и страха

Зворник - Кик-бокс савез Републике Српске кандидовао је Николу Дробњака из Зворника за Избор десет најбољих спортиста Републике Српске.

Овај 29-годишњи спортиста има богату каријеру, коју је зачинио посебним резултатима ове године. Дробњак је каријеру почео као одбојкаш у зворничкој Дрини, накратко се бавио суђењем, а одласком на студије у Београд кик-бокс постаје његово опредјељење.

- Прве успјехе постигао сам у београдском клубу "011", гдје сам имао прилике да радим са најбољим кик-боксерима у Србији. Три пута сам био првак Београда и четири пута првак Србије Б класа, од чега сам на једном турниру проглашен за најбољег борца. Поновио сам исти успјех и у А класи, а по једном сам био други односно трећи - прича Дробњак.

Завршетком студија и стицањем звања специјалног педагога враћа се у родни Зворник, гдје оснива први кик-бокс клуб у граду на Дрини.

- Наступао сам и за тузлански клуб Флак Том Кет и за репрезентацију БиХ. Био сам учесник првенства Европе у Словенији ове године. Четири пута сам био првак Балкана, два пута заредом освајач интернационалног турнира "Илиџа опен". Прошле године у категорији лоу-кик освојио сам првенство БиХ, а ове сам поновио тај успјех и у лоу-кику и у К1 - додаје Дробњак.

Овај спортиста и педагог у зворничком клубу окупља неколико десетина младих.

- Захвалан сам, прије свега, људима из Кик-бокс савеза Србије и из клуба "011", који су ми омогућили да тренирам заједно са репрезентативцима Србије, као и тузланским клубом Флак Том Кет и селекторима репрезентације БиХ, без којих не бих постигао ове резултате. Настављам да радим и припремам се за Свјетско првенство које ће идуће године бити одржано у Рио де Жанеиру - закључио је Дробњак.

Признање

Никола Дробњак је биран за најбољег спортисту Зворника и више пута био је међу првих десет.

- Срећан сам што ме је мој савез кандидовао за Избор најбољих спортиста Републике Српске. Ово је изузетна част за мене, али и признање за кик-бокс и спорт у Зворнику уопште. Надам се да ће моји резултати опредијелити жири да ме уврсти међу најбоље спортисте Српске - истиче Дробњак.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана