ПРЕДСТАВЉАМО КАНДИДАТЕ Слободан Јекић, боксер Славије из Бањалуке: Година препуна медаља и трофеја

Дарко Пашагић
ПРЕДСТАВЉАМО КАНДИДАТЕ Слободан Јекић, боксер Славије из Бањалуке: Година препуна медаља и трофеја

Бањалука - Боксерски савез Републике Српске као кандидата за најбољег спортисту у 60. јубиларној акцији "Гласа Српске" предложио је члана бањалучке Славије Слободана Јекића, који је ове сезоне у категорији до 57 килограма биљежио сјајне резултате.

Од бројних признања остварених у години на измаку издваја пехар намијењен најбољег боксеру на 13. Међународном турниру "Радован Бисић", чији је организатор његов клуб.

- Упркос тешкој материјалној ситуацији Славија је и ове године успјела да на ово такмичење доведе боксере из седам земаља. У полуфиналу своје категорије побиједио сам члана Цазина Арнела Мацановића једногласном одлуком судија на поене, а на исти начин у финалу сам био бољи од члана приједорског "Родића" Николе Ивковића. У досадашњој каријери освајао сам бројна признања и медаље, али ово ми је једно од најдражих. У оба меча сам доминирао над својим ривалима и заслужено сам их савладао - нагласио је Јекић.

Појединачни је првак Републике Српске и БиХ за 2014. годину, а у овој години имао је 21 меч у којима је забиљежио 19 побједа, један пораз и једном је боксовао неријешено.

- На Међународној ревији "Пулски великани" освојио сам златну медаљу и добио пехар намијењен најбољем страном боксеру. На манифестацији "Завичајни дани" у Лединцима код Новог Сада освојио сам прво мјесто и пехар за најбољег боксера. И на ревији у Марибору био сам без премца у својој категорији и проглашен сам за најбољег техничара. У склопу обиљежавања 40. година Спортске дворане "Борик" одржање пријатељски меч између Славије и Жељезничара из Марибора у којем је мој меч проглашен за најборбенији, а освојио сам и златну медаљу - наставио је Јекић.

Уз све то овај спортиста рођен 30. новембра 1985. године у Бањалуци на двојну регистрацију наступа за Боксерски клуб Сесвете из Загреба у Европској лиги и у досадашња четири меча забиљежио је све четири побједе.

Признање

За Слободана Јекића сама номинација од стране матичног савеза представља велику част и обавезу.

- То што ме Боксерски савез Републике Српске кандидовао за ову престижну манифестацију, која траје, дуго ми је велики подстрек да наставим да у наредним сезонама будем још бољи - рекао је Јекић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана