IZBOR DESET NAJBOLjIH SPORTISTA REPUBLIKE SRPSKE – PREDSTAVLjAMO: Jovo Selak, kandidat Karate saveza RS: Bronza sa Balkana obilježila sezonu

Zoran Vajkić
IZBOR DESET NAJBOLjIH SPORTISTA REPUBLIKE SRPSKE – PREDSTAVLjAMO: Jovo Selak, kandidat Karate saveza RS: Bronza sa Balkana obilježila sezonu

Gradiška - Karatista „Nitena“ Jovo Selak (32), nosilac crnog pojasa drugi dan, kandidat je Karate saveza RS za najboljeg sportistu Republike Srpske u tradicionalnoj akciji „Glasa Srpske“.

U jakoj i oštroj konkurenciji preko pet hiljada aktivnih sportista u ovoj borilačkoj vještini Selaka je na poziciju kandidata matičnog saveza „izbacilo“ osvojeno treće mjesto na Balkanskom prvenstvu, održanom u Srbiji.

- Prijatno sam iznenađen nominacijom i pored činjenice da sam prvak Republike Srpske i BiH. Bronzana medalja osvojena na Balkanskom prvenstvu je kruna dosadašnje karijere. Međutim, zasluge ne pripadaju samo meni, jer su zajedno sa mnom u kata timu bili još Slobodan Popadić i Kenan Vrbanjac, oba iz Gradiške. To je disciplina u kojoj istovremeno radimo zajedno i demonstriramo vještinu, snagu i ljepotu ovog sporta - kazao je Selak koji ističe da je to jedina medalja koja je osvojena za Republiku Srpsku.

Na putu ka zlatu u polufinalu zaustavila ih je reprezentacija Turske. Selaka su od ostalih izdvojile i titule šampiona na prestižnim internacionalnim turnirima u Beogradu i Ljubljani. Član je reprezentacije RS i BiH, a četiri puta je bio šampion Republike Srpske i tri puta BiH. Naredne godine ima želju da ostvari još jedan veliki cilj.

- Ove godine jedino mi se nije ostvario san da nastupim na Evropskom prvenstvu u Turskoj. Razlog je nedostatak para. Međutim, iduće godine EP se održava u Srbiji, troškovi su manji, možda se i nađemo među najboljim evropskim karatistima - želja je takmičara iz Gradiške.

Prvi put kandidat

Za karatistu iz Gradiške ovo je prvi put da je kandidat za ulazak među deset najboljih sportiste Republike Srpske. Konkurencija u ovom sportu je uvijek velika, pa je tako ovaj rezultat veliki uspjeh za Jovu Selaka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana