ИЗБОР ДЕСЕТ НАЈБОЉИХ СПОРТИСТА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ – ПРЕДСТАВЉАМО: Јово Селак, кандидат Карате савеза РС: Бронза са Балкана обиљежила сезону

Зоран Вајкић
ИЗБОР ДЕСЕТ НАЈБОЉИХ СПОРТИСТА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ – ПРЕДСТАВЉАМО: Јово Селак, кандидат Карате савеза РС: Бронза са Балкана обиљежила сезону

Градишка - Каратиста „Нитена“ Јово Селак (32), носилац црног појаса други дан, кандидат је Карате савеза РС за најбољег спортисту Републике Српске у традиционалној акцији „Гласа Српске“.

У јакој и оштрој конкуренцији преко пет хиљада активних спортиста у овој борилачкој вјештини Селака је на позицију кандидата матичног савеза „избацило“ освојено треће мјесто на Балканском првенству, одржаном у Србији.

- Пријатно сам изненађен номинацијом и поред чињенице да сам првак Републике Српске и БиХ. Бронзана медаља освојена на Балканском првенству је круна досадашње каријере. Међутим, заслуге не припадају само мени, јер су заједно са мном у ката тиму били још Слободан Попадић и Кенан Врбањац, оба из Градишке. То је дисциплина у којој истовремено радимо заједно и демонстрирамо вјештину, снагу и љепоту овог спорта - казао је Селак који истиче да је то једина медаља која је освојена за Републику Српску.

На путу ка злату у полуфиналу зауставила их је репрезентација Турске. Селака су од осталих издвојиле и титуле шампиона на престижним интернационалним турнирима у Београду и Љубљани. Члан је репрезентације РС и БиХ, а четири пута је био шампион Републике Српске и три пута БиХ. Наредне године има жељу да оствари још један велики циљ.

- Ове године једино ми се није остварио сан да наступим на Европском првенству у Турској. Разлог је недостатак пара. Међутим, идуће године ЕП се одржава у Србији, трошкови су мањи, можда се и нађемо међу најбољим европским каратистима - жеља је такмичара из Градишке.

Први пут кандидат

За каратисту из Градишке ово је први пут да је кандидат за улазак међу десет најбољих спортисте Републике Српске. Конкуренција у овом спорту је увијек велика, па је тако овај резултат велики успјех за Јову Селака.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана